main logo
473

Dodon: Trebuie un acord semnat între PSRM și ACUM pentru locale

Blocul Politic ACUM și PSRM ar putea semna un acord de neagresiune în campania electorală pentru alegerile locale care vor avea loc pe 20 octombrie 2019.

Dodon: Trebuie un acord semnat între PSRM și ACUM pentru locale

Despre acest acord a vorbit președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Moldova în Direct” de la postul public de televizune Moldova 1, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Este important să fie campania electorală fără geopolitică. E important să fie lupta pe soluții, cum rezolvăm problemele oamenilor, dar nu luptă cu tancurile rusești sau unioniștii. Trebuie un acord semnat între candidații forțelor de dreapta și de stânga. Nu ne atacăm, dar punem în discuție problemele Chișinăului. Am discutat cu Greceanîi, Năstase și Sandu: Am văzut că este deschidere”, a declarat președintele țării, Igor Dodon.

Șeful statului consideră că acordul ar trebui să fie la nivel național, inclusiv pe raioane și sate. Igor Dodon a spus că acest acord urmează să fie semnat la începutul lunii august. 

Alegerile locale vor avea loc pe 20 octombrie, iar cu 60 de zile înainte de scrutin, adică pe 20 august, Comisia Electorală Centrală începe înregistrarea candidaților pentru lupta electorală.

Prim-ministra Moldovei, Maia Sandu, a spus miercuri, 10 iulie că un „acord de neagresiune în campanie”, privitor la alegerile locale, ar trebui să fie semnat între PSRM și ACUM. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării