main logo
339

Dodon: Trebuie preluată experienţa Ungariei în finanţarea organizaţiilor obşteşti

Preşedintele Igor Dodon consideră că Moldova trebuie să preia experienţa Ungariei în finanţarea organizaţiilor obşteşti.

Dodon: Ungaria, un exemplu în finanţarea organizaţiilor obşteştiFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a declarat vineri, în cadrul emisiunii săptămânale "Preşedintele răspunde" de pe reţelele sociale, transmite Știri.md.

"Acum există o mulţime de controverse în jurul finanţării organizaţiilor necomerciale. Ştiţi că Uniunea Europeană a promis 80-90 mil. euro, dar nu pentru buget, ci pentru susţinerea organizaţiilor obşteşti. Există şi alte exemple similare. Consider că o asemenea finanţare înseamnă implicare în treburile interne. În redacţia în care legea a fost adoptată în prima lectură, acest lucru nu va trece. Am elaborat modificări. Dacă acestea vor fi adoptate, legea va fi adoptată săptămâna viitoare. Iar dacă nu, atunci o vom bloca", a spus Dodon.

El a subliniat că este impresionat de experienţa Ungariei în acest sens.

"Prietenul nostru, premierul Viktor Orban, a determinat organizaţiile obşteşti să declare de unde iau banii. Cred că acesta este un exemplu bun", a spus Preşedintele.

De asemenea, el a amintit că campaniile electorale, prin lege, nu pot fi finanţate din alte fonduri.

"Eu însumi voi veni cu iniţiativa de a suspenda pe perioada campaniei electorale activitatea fundaţiilor şi organizaţiilor caritabile, inclusiv a fundaţiei Primei Doamne", a promis Dodon.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării