main logo
419

Dodon i-a cerut lui Kozak prelungirea exportului fără taxe a produselor moldovenești

Republica Moldova va discuta cu Rusia prelungirea perioadei de export fără taxe vamale a fructelor, legumelor, conservelor și produse vinicole moldovenești pe piața rusă, după ce președintele Dodon i-a solicitat astăzi lui Dmitri Kozak prelungirea termenului acordului.

Dodon i-a cerut lui Kozak prelungirea exportului fără taxe

Șeful statului a precizat că această înțelegere, în vigoare de la 1 ianuarie, expiră în câteva zile și a solicitat extinderea perioadei, transmite Știri.md cu referire la A-tv.md.

Potrivit lui Igor Dodon, datorită excluderii taxelor la produsele respective, exportul acestora în Federația Rusă a crescut de câteva ori.

În context, vicepremierul rus, Dmitri Kozak a promis că cel mai probabil această perioadă va fi extinsă.

Amintim că Rusia a anulat anterior taxele vamale la exportul în Rusia de legume și fructe moldovenești, conserve de fructe și legume și produse vitivinicole timp de 6 luni de la 1 ianuarie 2019 pînă la 1 iulie 2019.

Astfel de măsuri au fost întreprinse pentru a majora exportul produselor agricole moldovenești pe piața rusă, pentru a permite agricultorilor din Moldova să vîndă mai multe produse în Rusia, care vor deveni mai competitive după anularea taxelor vamale.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării