main logo
9683

Dodon: Gațcan împreună cu familia a părăsit R. Moldova. Mi-a cerut pază

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, susține că deputatul Ștefan Gațcan, împreună cu familia sa, a părăsit miercuri, 2 iulie, R. Moldova.

Dodon: Gațcan împreună cu familia a părăsit R. Moldova. Mi-a cerut pazăFoto: captură video

Dodon spune că Gațcan i-a cerut protecție și ca agenții Serviciului Protecție și Pază de Stat l-au însoțit pe acesta până la ieșirea din țară, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

„Unde este domnul Gațcan și ce a fost câteva zile în urmă? Eu știu că a fost o discuție la fracțiunea noastră. Dânsul a venit la fracțiune așa cum a convenit cu colegii mei din PSRM și a depus cererea de părăsire a Parlamentului Republicii Moldova. 

Dat fiind faptul că dânsul a spus colegilor că sunt riscuri asupra sănătății dumnealui, președintele fracțiunii PSRM s-a adresat cu o cerere președintelui țării, adică mie, să asigurăm pază de stat dumnealui, pentru că avea frică pentru viața sa, de cei care l-au scos și l-au impus câteva zile în urmă ca să scrie cererea probabil.

Dumnealui a solicitat pază de stat, i-am spus pe când și pe cât timp îți trebuie, poftim, dar a avut nevoie de pază de stat doar până la frontieră. 

Din câte cunosc eu, din câte m-au informat colegii, Serviciul Protecție și Pază de Stat, care a fost lângă el, ne-a comunicat că dumnealui a spus că vrea suport până la ieșirea din țară. 

A ieșit din țară, dar nu pot să vă spun în ce direcție pentru că noi nu cunoaștem și a spus că mai mult de pază de stat nu are nevoie. 

Împreună cu soția și copiii a plecat omul din țară, aceasta este decizia dumnealui, să depună cerere, să lase mandatul și să plece din țară", a declarat Dodon.

Știri.md precizează că scandalul legat de Ștefan Gațcan a izbucnit pe 30 iunie 2020, când deputatul a anunțat că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Pro Moldova.

Ulterior, se pare că deputatul s-a răzgândit și a anunțat că rămâne în PSRM, dar renunță la mandatul de deputat. În ambele cazuri deputatul nu a ieșit la presă, iar anunțurile au fost plasate pe Facebook.

De asemenea, Vladimir Cebotari susține că ex-deputatul Ștefan Gațcan ar fi fost dus pe câmpuri și impus să semneze o declarație precum că este bine.

Gațcan a devenit deputat din partea PSRM, la mijlocul lunii martie, când a câștigat alegerile parlamentare noi pe circumscripția Hâncești.

La final, Ștefan Gațcan apare într-un video plasat pe pagina sa de Facebook, în care spune că este bine, doar că va lipsi un timp.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării