main logo
5433

Dodon dezvăluie când și cum a încercat Șor să vândă Aeroportul Chișinău

Înainte de a fugi din țară, controversatul om de afaceri Ilan Şor a încercat să vândă Aeroportul Internațional Chișinău prin concesia contractului de cesiune, în schimbul unei sume mari, investitorilor ruși.

Dodon dezvăluie cum a încercat Șor să vândă Aeroportul

Despre acest lucru, într-un interviu acordat portalului cotidianul.md, a declarat președintele ţării, Igor Dodon, transmite Știri.md cu referire la noi.md.

- Ce a încercat Şor să facă înainte de a evada. El a vândut reţeaua duty free nu se ştie cui, şi acea persoană s-a pomenit în situaţia când a plătit bani și a rămas fără duty free. Dar, pe lângă aceasta, Şor a încercat să vândă pentru o sumă importantă Aeroportul unor investitori din Rusia prin concesia contractului de cesiune. 

Desigur, ei m-au contactat, mi-au spus despre asta, la care eu le-am declarat: "Nu încercați să cumpărați niciun fel de active de la cei care au fost la putere până acum, pentru că toate acestea vor fi returnate statului, a spus el. 

Șeful statului a remarcat, de asemenea, că Ilan Şor a primit ilegal dreptul de concesie. 

Igor Dodon consideră că statul ar putea deveni proprietarul deplin al Aeroportului.

 - Există o probabilitate foarte mare ca Aeroportul să revină în proprietatea exclusivă a statului. El este şi acum proprietatea statului, a fost semnat un contract de parteneriat public-privat cu un investitor, care este Ilan Şor. Și sînt absolut convins că banii personali nu au fost investiți în Aeroport. Au fost fie bani din miliardul furat, adică banii statului, fie banii pe care pasagerii îl plătesc ca taxe, a spus el. 

Igor Dodon a menționat, de asemenea, că fosta guvernare era interesată ca zborurile internaționale să fie efectuate numai de la Chișinău și ca în țara noastră să existe doar un singur aeroport. 

Șeful statului are o opinie diferită. - Cred că este necesar să fie acceptată existenţa a încă un aeroport internaţional sau chiar două aeroporturi internaționale. De ce să nu fie inaugurat unul la sudul ţării? Am toată convingerea că vor exista investitori, a adăugat el.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării