main logo
728

Dodon, despre cadoul lui Erdogan: Mașinile nu au ajuns la Președinție

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, spune că nu știe nimic despre mașinile de intervenție în timpul protestelor oferite drept cadou țării noastre de omologul său turc.

Dodon, despre cadoul lui Erdogan: Mașinile nu au ajuns la Președinție

Asta chiar dacă despre cadou, Recep Tayyip Erdogan a anunțat în cadrul vizitei sale oficiale efectuate în țara noastră, la invitația șefului statului, transmite Ştiri.md cu referire la Agora.

„Către președintele Republicii Moldova nu au fost făcute astfel de cadouri. Dacă au fost pentru Guvern, întrebați-i pe cei de la Guvern. Noi de la partenerii noștri externi tot ce solicităm, solicităm pentru cetățeni”, a declarat Dodon.

Anterior, și speakerul Andrian Candu declara că nu știe nimic de cele două autospeciale TOMA despre care a vorbit președintele turc în ziua de 18 octombrie la Comrat.

„Vreau să vă spun că ieri, la ora 21:30, au sosit două vehicule pentru combaterea demonstrațiilor în masă, prescurtate TOMA, care au fost puse la dispoziția Ministerului Afacerilor Interne”, a declarat atunci Erdogan.

De menționat că mașinile TOMA sunt dotate cu tunuri de apă și gaze lacrimogene, cu un rezervor de apă până la 10 mii de litri și 60 de litri de gaze lacrimogene. Astfel de autospeciale au fost folosite la manifestațiile anterioare din Turcia, Azerbaidjan, Libia sau Zimbabwe.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării