main logo
1333

Dodon anunță când ar putea avea loc manifestațiile PDM-ului

Șeful statului Igor Dodon este de părere că manifestațiile planificate de Partidul Democrat (PDM) în centrul Chișinăului nu vor avea loc nici azi și nici mâine.

Dodon anunță când ar putea avea loc manifestațiile PDM-uluiFoto: Știri.md

În opinia lui, acțiunile ar putea avea loc în ziua în care va fi următoarea ședință a Parlamentului care, tot potrivit lui Dodon, ar putea fi planificată pentru sâmbătă, 8 iunie. Declarațiile au fost făcute aseară, la o ediție specială de la postul NTV Moldova, transmite Știri.md cu referire la tv8.md

Președintele crede că prin aceste manifestații PDM-ul se pregătește de alegeri anticipate: „Am citit ca și cum ar planifica acțiuni de destabilizare… Nu cred că acest lucru este convenabil PDM-ul. Să destabilizezi situația împotriva cui? Ei controlează Guvernul, ministerele, dar nu controlează Parlamentul, pentru că nu au deja majoritate, și, desigur, Președinția. Să destabilizeze împotriva cui? Împotriva lor? Nu văd sensul. Împotriva unei altei majorități parlamentare? Nu cred, e riscant, nu cred că va fi ceva.  Cred că vor să-și arate puterea pentru a-și consolida rândurile pentru eventualele alegeri”, a declarat Igor Dodon.

„Este agenda lor, s-au adresat după procedură la Primărie, dar eu cred că manifestațiile ar putea avea loc, cel mai probabil, în ziua când va fi ședința Parlamentului la care se va decide ceva”, a mai spus șeful statului.

Igor Dodon a spus ieri că, în opinia sa, următoarea ședință a Parlamentului ar putea avea loc sâmbătă, 8 iunie, dacă în următoarele zile magistrații de la Curtea Constituțională vor pronunța decizia potrivit căreia termenul de trei luni de zile oferit de Constituție parlamentarilor pentru investirea unui nou Guvern expiră pe 9 iunie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării