main logo
2026

Diacov: PDM trebuie să-și ceară iertare de la cetățeni. Cum comentează democrații

Președintele de onoare al Partidului Democrat, Dumitru Diacov, a declarat că PD-ul ar trebui să se curețe și să își ceară iertare de la cetățeni. Afirmațiile au fost făcut în cadrul emisiunii politica de la TV8.

Diacov: PDM trebuie să-și ceară scuze de la cetățeni. Ce spun democrațiiFoto: Știri.md

Mai mulți deputați din partea PD-ului au fost întrebați dacă sunt de acord cu declarația făcută de Dumitru Diacov și dacă sunt gata să își ceară iertare de la cetățeni, transmite Știri.md cu referire la Unimedia

Alexandru Botnari: „Eu mă simt destul de curat, am muncit 16 ani pentru cetățeni în municipiul Hâncești. Nu am niciun motiv pentru care să îmi cer iertare”.

De asemenea, și Constantin Botnari, a precizat că nu are pentru ce să își ceară iertare de la cetățeni.

Reporter: Dvs. sunteți gata să vă cereți iertare?

Constantin Botnari: De la cine?

Reporter: De la cetățeni pentru acțiunile din 7-14 iunie?

În replică Constantin Botnari a răspuns cu o tăcere și a intrat în sala de ședințe.

În același timp, fostul Ministru al Dezvoltării Regionale şi Construcţiilor, actual deputat din parte PD, Vasile Bîtcă, la fel spune că nu are pentru ce să își ceară iertare de la cetățeni. „Eu personal nu am pentru ce să îmi cer iertare, dar sunt niște acțiuni legale pe care le face orice partid politic. Dacă în 2016 actuala guvernare a făcut proteste, a dărâmat ușa în Parlament, înseamnă că a făcut niște acțiuni ilegale?”, a spus Bîtcă.

Mai receptivă a fost democrata Monica Babuc, care spune că există posibilitatea ca să fie demisii în cadrul partidului. „Toate partidele au capacitatea de îmbunătățire a resursei sale umane și, de ce nu și, PD ar trebui să își îmbunătățească resursa umană, și strategia sa politică, și activitățile sale... așa că din acest punct de vedere susțin opinia domnului Diacov”.

Întrebată dacă sunt posibile demisii la vârful partidului, Babuc a spus că „nimic nu este exclus, în cazul în care se face o reorganizare în cadrul partidului, în cazul trecerii noastre de la guvernare în opoziție, pot fi și demisii”, a mai precizat Monica Babuc.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării