852
1
Deputații, despre infiltrația teroristă în Moldova anunţată de Erdogan
852
1

La întrevederea avută la Președinție cu Igor Dodon, președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a afirmat că anumiți membri ai organizațiilor teroriste turce au încercat să se infiltreze pe lângă autoritățile Republicii Moldova.

Agora l-a întrebat pe președintele Parlamentului moldovean ce știe despre o eventuală infiltrație de acest gen. Andrian Candu ne-a răspuns că nu are cunoștință despre așa ceva. Iată ce declarații ne-au oferit parlamentarii pe acest subiect.

Liberalul Lilian Carp crede că afirmația lui Erdogan ar putea să se refere la copiii funcționarilor și politicienilor moldoveni, angajați în întreprinderi de stat. „Cum a fost la Air Moldova, jumătate din copiii din Partidul Democrat au fost prin Consiliul de administrare. La altcineva la cine poate să se refere?”, a spus deputatul.

Fostul director al Serviciului Informații și Securitate, actualmente deputat PD, Artur Reșetnicov, ne-a spus că nu vrea să intre în presupuneri, în timp ce colegul său de partid, Iurie Chiorescu, a refuzat să comenteze declarația președintelui turc.

Socialistul Bogdan Țîrdea nu exclude că ar putea fi vorba despre profesorii turci expulzați din Republica Moldova, însă ar fi dorit informații mai concrete din partea autorului declarației.

Amintim că la 6 septembrie curent au fost expulzați din Republica Moldova 7 cetățeni de origine turcă sub pretextul că ar fi membri ai organizațiilor teroriste și prezintă un pericol pentru țara noastră. Aceștia erau profesori la liceul „Orizont” din Chișinău.

Președintele Turciei s-a aflat în vizită în Republica Moldova în perioada 17-18 octombrie.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter