main logo
2368

Deputați PAS și primari din Moldova pleacă la Slănic Moldova. Cu cine se vor întâlni

Parlamentari și primari din Republica Moldova și România își dau întâlnire, în perioada 21-22 iulie, în orașul Slănic Moldova din județul Bacău, anunță Parlamentul de la Chișinău. Oficialii și aleșii locali din cele două țări vor purta discuții în cadrul Simpozionului internațional „Viitorul comun în spațiul comunității europene”, găzduit de România.

Deputați PAS și primari din Moldova pleacă la Slănic Moldova

Potrivit sursei citate, la eveniment sunt așteptați zeci de primari din Republica Moldova și România, precum și reprezentanți ai parlamentelor din cele două țări. Participanții la discuții vor fi salutați, în deschiderea evenimentului, de către Președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, și senatorul român Cătălin-Daniel Fenechiu, transmite Știri.md cu referire la newsmaker.md.

La panelurile de discuții, care vor avea loc timp de două zile, va participa și un grup de deputați din Parlamentul Republicii Moldova. Potrivit unui document intern scurs pe internet, din listă fac parte 19 deputați  – toți din fracțiunea partidului aflat la guvernare, PAS. Este vorba de Igor Grosu, Lilian Carp, Olesea Stamate, Ion Groza, Veronica Roșca, Vasile Porțevschi, Igor Chiriac, Boris Marcoci, Mihail Druță, Vasile Grădinaru, Artemie Cătănoi, Gheorghe Cojoc, Gheorghe Aghiorghiesei, Oleg Canațui, Dorian Istratii, Inga Tesa, Mihai Gheorghieș, Vitalie Vrînceanu și Petru Frunze.

NM a contactat-o pe purtătoarea de cuvânt a PAS, Adriana Vlas, pentru a afla câți din cei 14 primari prezenți la simpozion sunt membri ai partidului de guvernământ. Vlas ne-a recomandat să îl contactăm pe deputatul Petru Frunze pentru mai multe detalii. Solicitat pentru un comentariu, parlamentarul nu a răspuns, deocamdată, la cererea redacției.

De menționat că, potrivit comunicatului emis de Parlament, autoritățile locale și centrale din Republica Moldova și România vor prezenta, în cadrul evenimentului, bunele practici din localitățile lor, proiectele comune existente, dar și vor stabili noi parteneriate.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării