main logo
660

Deputat socialist: ACUM trebuie să depășească frica față de alegătorii săi

Deputatul PSRM, Gaik Vartanean, susține că Blocul ACUM ar trebui să depășească frica față de alegătorii săi și să dea dovadă de maturitate politică, pentru formarea unei coaliții de guvernare.

Deputat PSRM: ACUM trebuie să depășească frica față de alegătorii săiDeputat socialist: ACUM trebuie să depășească frica față de alegătorii săi

Declarațiile au fost făcute într-un live pe pagina sa de Facebook, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Vreau să vorbesc despre situația politică. În ultimele zile, am urmărit live-urile liderilor Blocului, în special ale lui Andrei Năstase.

Astfel, am înțeles că Andrei Năstase rămâne ferm pe poziție, cerând toate posturile guvernării și nedorind să negocieze cu PSRM. Totodată, Andrei Năstase a spus nu o singură dată că socialiștii s-ar face vinoveți în cazul alegerilor anticipate și că PSRM nu vrea să participe la dezoligarhizarea statuluui.

Am spus la mai multe posturi TV că dezoligarhizarea este o lozincă frumoasă, care în realitate semnifică un lucru elimentar - să faci în așa fel ca instituțiile statului să-și îndeplinească atribuțiile conform legii, ci nu în interesul unui om sau a unui grup de oligarhi”, a menționat deputatul PSRM.

Potrivit deputatului PSRM, Gaik Vartanean, Blocul ACUM a ales o pozițe slabă pentru societatea din RM, iar în acest sens, ar trebui să depășească frica față de alegătorii săi.

„Vreau să le amintesc deputaților ACUM că oamenii i-au ales nu pentru ca ei să-și continue retorica electorală[...]I-au ales pentru ca să vină la putere și să-și realizeze promisiunile. Deocamdată, Blocul ACUM nu dă dovadă de o maturitate politică, pentru formarea unei coaliții de guvernare.

Sper că după sărbători deputații ACUM vor găsi curaj[...]Poziția lor duce spre alegeri anticipate, de care se vor face vinovați anume ei”, conchis socialistul.

Amintim că pe 24 aprilie, la masa de discuții în incinta Parlamentului Republicii Moldova, a fost prezent doar grupul de lucru de la Blocul ACUM. Partidul Socialiștilor nu s-a prezentat, după ce la dat ade 23 aprilie, Blocul ACUM le-a oferit o invitație repetată pentru a discuta agenda comună antioligarhică și socială, precum și modalitatea formării organelor de lucru ale legislativului.

Mai mult decât atât, blocul ACUM a menționat că este gata să ofere funcția de președinte al Parlamentului Republicii Moldova, însă doar după votarea pachetului de legi antioligarhic. Declarația a fost făcută de către deputatul Alexandr Slusari, după întâlnirea stabilită pentru astăzi, la care PSRM nu s-a prezentat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării