main logo
682

Deputat de la București: România trebuie să ceară deblocarea asistenței financiare pentru Moldova

Sistemul oligarhic al lui Plahotniuc a fost învins de voința poporului exprimată la alegeri și de opoziția anti-oligarhică, susținută puternic de partenerii externi, afirmă deputatul PNL România, Matei Adrian Dobrovie.

Deputat român: Trebuie să cerem deblocarea asistenței UE pentru Moldova

„Felicitări Andrei Nastase! Felicitări, Maia Sandu! Felicitări cetățenilor R. Moldova! Ați dus o luptă foarte grea și inegală în ultimii ani pentru a scoate din captivitate acest stat. Ați reușit deblocarea unei situații care părea fără ieșire și înlăturarea unui regim autocratic care a menținut Republica Moldova în sărăcie și corupție endemică. Știu că greul abia acum începe, dar am încredere că veți reuși!”, a declarat deputatul român, care susține că România trebuie să ceară acum deblocarea asistenței financiare a UE pentru RM, transmite Știri.md cu referire la Jurnal.md.

„Sunt sigur că mulți dintre tinerii care au părăsit în ultimii ani Republica Moldova vor reveni să pună umărul la reformarea țării lor pentru că știu că alături de voi au o șansă la un viitor și un trai decent la ei acasă. România ar trebui să fie prima țară care să ceară acum deblocarea asistenței financiare a UE pentru Republica Moldova, pentru a compensa politica total greșită de susținere a regimului Plahotniuc de până acum. De asemenea, Bucureștiul trebuie să colaboreze îndeaproape cu guvernul Maia Sandu și să susțină, prin fapte concrete, parcursul european al fraților noștri de peste Prut”, a mai declarat Matei Dobrovie.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării