main logo
1941

Deportarea copiilor ucraineni. Grosu: Parlamentul va adopta o declarație de condamnare a Rusiei

Situația la zi din regiune, dar și cum poate Republica Moldova să ajute în continuare Ucraina în războiul ilegal declanșat de Rusia, au fost printre subiectele discutate de președintele Parlamentului, Igor Grosu, cu membrii delegației pentru relații interparlamentare cu Republica Moldova din cadrul Radei Supreme a Ucrainei, Mykhail Radutskyi și Mykola Stefanciuk.

Grosu: Parlamentul va adopta o declarație de condamnare a RusieiFoto: multimedia.parlament.md

Igor Grosu a declarat că, în viitorul apropiat, Parlamentul de la Chișinău va adopta o declarație de condamnare a Rusiei pentru deportarea ilegală a copiilor ucraineni, transmite Știri.md.

Potrivit datelor, au fost identificați peste 20.000 de copii ucraineni răpiți și duși în Ucraina. De asemenea, Republica Moldova va participa la Summitul pentru Pace din Ucraina și la următoarea Conferință de reconstrucție a Ucrainei, de la Berlin.

„Din prima zi, am condamnat războiul declanșat de către Federația Rusă și am sprijinit Ucraina și poporul ucrainean și asta vom continua să facem”, a declarat Igor Grosu.

Oficialii au discutat și despre parcursul european al Republicii Moldova și al Ucrainei.

„Republica Moldova și Ucraina au aceleași aspirații – să facă parte din marea familie europeană, într-o lume a păcii și a libertății. Pentru aceasta, împreună cu colegii din Ucraina ne facem temele pentru acasă ca, în cel mai scurt timp, să deschidem negocierile cu Uniunea Europeană”, a subliniat șeful Legislativului.

Parlamentarii ucraineni au avut o întrevedere și cu deputații membri ai Grupului de prietenie Republica Moldova – Ucraina, condus de Oazu Nantoi.

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării