main logo
586

De ce Guvernul a așteptat nouă luni pentru a-l numi pe Reșetnicov judecător

Deputatul Artur Reșetnicov a fost numit în funcția de judecător constituțional și a depus jurământul în cadrul ultimei ședințe din sesiunea de toamnă a Parlamentului.

De ce Guvernul a așteptat 9 luni pentru a-l numi pe Reșetnicov judecător

Reșetnicov va sta într-un fotoliu care este vacant deja de circa nouă luni, transmite Știri.md.

În încercarea de a afla în locul cui a fost desemnat Reșetnicov, Ziarul de Gardă a apelat la Curtea Constituțională pentru a întreba dacă încă un judecător și-a dat între timp demisia. 

De la CC s-a aflat că Reșetnicov va ocupa fotoliul Victoriei Iftodi, propusă de PDM și numită în martie curent în funcția de ministru al Justiției. În acest caz, de ce Reșetnicov a fost numit în funcție abia acum, dar nu nouă luni în urmă?

Am solicitat Curții Constituționale să ne informeze când a sesizat Guvernul despre vacanța funcției de judecător în urma plecării Victoriei Iftodi. În răspuns ni s-a precizat data de 20 martie. Potrivit regulamentului, Guvernul avea 15 zile la dispoziție pentru a numi un judecător în locul lui Iftodi, doar că acest lucru nu s-a întâmplat după 15 zile, dar după 9 luni, timp în care CC a funcționat cu doar cinci judecători.

Ziarul de Gardă a insistat să afle de ce i-a trebuit Guvernului tocmai nouă luni pentru numirea lui Reșetnicov, iată ce răspuns a primit:

„A fost o decizie asumată de Guvern, totodată menționăm că Curtea Constituțională a activat în tot acest timp în regim obișnuit, conform legii, dat fiind faptul că era un număr suficient de judecători care asigurau deplina funcționalitate instituției”.

Citiți continuarea articolului pe Zdg.md.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării