main logo
585

Cumnata președintei r. Rezina și-a cumpărat vilă în Carpați pe bani de bugetară

Alexandra Graur, cumnata președintei raionului Rezina Eleonora Graur, și-a achiziționat în anul 2016 o pensiune în județul Suceava din România, destinație vestită în acea regiune montană.

Cumnata președintei r. Rezina are vilă în Carpați pe bani de bugetară

Alexandra este funcționar public la Agenția de Servicii Publice din Republica Moldova. Astfel, cu salariul de bugetar a reușit să-și cumpere pensiunea din inima munților, dar și să doneze bani în campania electorală a Partidului Democrat din Moldova (PDM), formațiune a cărei vicepreședintă este Eleonora Graur. Chiar dacă în orașul Rezina se vehiculează că vila-pensiune ar aparține, de fapt, familiei președintei raionului, Eleonora Graur a negat că ar avea vreo legătură cu această afacere.

Pensiunea ”Floare de Colț” din comuna Mănăstirea Humorului este situată la 60 km de oraşul Suceava, în apropiere de staţiunea montană Gura Humorului, lângă pârâul Chilia. Destinația este un punct de atracție pentru turiști, deoarece oferă posibilităţi de cazare pentru cel puțin 50 de persoane, scrie Moldova Curată.

Cu salariu de bugetară, dar cu vilă în munți

Alexandra Graur (sora soțului președintei de raion) a devenit proprietara acestei pensiuni în anul 2016, în timp ce era angajată la Întreprinderea de Stat ”Registru”. În prezent ea lucrează în calitate de specialist superior în aceeași instituție, care, după reformă, are o altă denumire: Agenția de Servicii Publice.

La vârsta de 28 de ani și cu un salariu de bugetară, tânăra a reușit să devină proprietara uneia dintre cele mai vestite pensiuni din județul Suceava. În timp ce acumula bani pentru a cumpăra pensiunea, Alexandra Graur făcea și donații Partidului Democrat din Moldova, formațiune pe care o și promova intens pe rețelele de socializare. Astfel, în campania electorală din anul 2014, când lucra la „Registru”, ea a donat PDM suma de zece mii de lei.

Detalii pe Moldova Curată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării