main logo
569

Cum se formează fracțiunile parlamentare și ce pot face independenții

Odată cu validarea recentă a mandatelor parlamentarilor aleși, în mai puțin de două săptămâni, noua legislatură a Parlamentului se va întruni în prima ședință plenară, care va fi prezidată de cel mai în vârstă deputat, socialistul Eduard Smirnov.

Cum se formează fracțiunile și ce pot face independențiiCum se formează fracțiunile parlamentare și ce spațiu au independenții

În paralel cu alegerea preşedintelui și a vicepreședinților Parlamentului, dar și formarea Biroului permanent, în termen de 10 zile de la prima ședință sunt constituie fracțiunile parlamentare, transmite Știri.md cu referire la Agora.md

Acestea funcționează după regulamente proprii și sunt alcătuite din cel puţin 5 deputaţi aleşi pe listele concurenţilor electorali.

În același timp, deputaţii independenţi se pot afilia altor fracţiuni parlamentare.

Odată constituite, fracţiunile parlamentare îşi aleg organele de conducere sau conducătorii.

Deputatul care a părăsit fracţiunea sau a fost exclus din fracţiune poate, după o perioadă de 6 luni de la părăsirea fracţiunii sau de la excluderea sa din fracţiune, să se alăture la orice altă fracţiune.

Fracţiunilor parlamentare li se pun la dispoziţie încăperi pentru lucru, tehnică birotică, rechizite de birou şi li se acordă servicii necesare activităţii lor eficiente.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării