665
5
Cum comentează Vlad Batrîncea propunerea ACUM către PSRM
665
5

Deputatul PSRM Vlad Batrîncea a reacționat la propunerea blocului ACUM de a convoca Sesiunea Specială a Parlamentului.

Potrivit deputatului, fracțiunea PSRM rămâne „pe poziția anterioară” și scrie că Parlamentul poate fi convocat atunci când „se va ivi o posibilitate reală de a crea o majoritate parlamentară stabilă”, transmite Știri.md cu referire la Unimedia.

„Suntem gata de continuarea dialogulu cu blocul ACUM, odată ce reprezentanții acestor partide, care intră în bloc, își vor diminua ambițiile politice și vor exprima pregătirea de a forma o majoritate parlamentară stabilă și a crea un guvern funcțional și eficient”, scire deputatul socialist.

Batrîncea a adăugat că PSRM a aflat de propunerea blocului ACUM din presă. „Din păcate, trebuie să admitem că politica din Moldova se transformă într-un fel de spectacol public bazat pe impredictibilitate, lipsă de logică și e departe de a respecta cadrul legal”.

Astăzi, blocul ACUM a propus fracțiunii PSRM convocarea, pe 21-22 mai 2019, a Sesiunii Speciale a Parlamentului Republicii Moldova în vederea alegerii conducerii Parlamentului și votării inițiativelor legislative antioligarhice.

Pe 9 iunie, 2019, expiră termenul legal pentru formarea noului Guvern, după care, Președintele Republicii Moldova este obligat să dizolve Parlamentul.

Citește și
article image
Deputat PSRM: Renunțarea la sistemul mixt a fost condiția...
0
676
article image
Deputat: Majoritatea deputaților ACUM sunt de acord cu...
2
545
article image
Deputat PSRM: Vectorul european a adus moldovenii la sapă...
1
220
article image
Critici dure la adresa Consiliului Europei din partea unui...
0
233