main logo
1594

Cum arătau deputații un sfert de veac în urmă și cum aveau loc ședințele

În perioada în care mandatul precedentului Parlament s-a încheiat, iar cetățenii urmează încă să-și aleagă viitorii deputați pe 24 februarie, instituția legislativă se pare că deapănă amintiri.

Cum arătau deputații un sfert de veac în urmă și cum aveau loc ședințeleCum arătau deputații un sfert de veac în urmă și cum aveau loc ședințele

Parlamentul a publicat o serie de fotografii din arhiva Moldpres în care apar deputații precedentelor legislaturi, începând cu anul 1990 și până în 2011, transmite Știri.md cu referire la Agora.

În imagini apar președinții Mircea Snegur și Petru Lucinschi, dar și veterani ai politicii moldovenești: Vladimir Voronin, Dumitru Diacov sau Mihai Ghimpu, prezenți și în precedenta legislatură.

Anii '90: Mihai Ghimpu, Constantin Tănase, Victor Pușcaș și Gheorghe Amihalachioaie.

La microfon - Dumitru Moțpan, președinte al Parlamentului între anii 1997-1998.

Deputații la ședința plenară în anii 1990. Ședințele se desfășurau în clădirea actualei Președinții.

Președintele țării, Petru Lucinschi, în postura pe care a deținut-o înainte de a deveni șef al statului - președinte al Parlamentului.

Primul președinte al R. Moldova, Mircea Snegur.

Începutul anilor 2000. Actuala președintă PSRM, Zinaida Greceanîi, alături de deputata comunistă Maria Postoico, fosta președintă a Parlamentului între anii 2001 - 2005 și comunista Ludmila Borgula.

Începutul anilor 2000, când amfiteatrul Parlamentului avea un design diferit decât acum. Înainte de protestele din aprilie 2009, căptușeala fotoliilor a fost schimbată din roșu în maro.

Învestirea în funcția de președinte a lui Vladimir Voronin, 2001. Alături de el - precedesorul său, Petru Lucinschi.

Ședințele cu participarea șefului statului. Iurie Roșca - vicepreședinte al Parlamentului, Marian Lupu - speaker, anul 2005. La tribună, actualul democrat și fostul comunist - Artur Reșetnicov.

Parlamentul distrus după violențele din 7 aprilie 2009

Ședințele plenare desfășurate la Palatul Republicii

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării