main logo
1236

Cui i-au încredințat mandatul de deputat alegătorii din circumscripția nr. 7, Soroca

Candidata din partea Partidului Socialiștilor, Alla Pilipețcaia, a obținut cele mai multe voturi pe circumscripția nr. 7, or. Soroca.

Cui i-au încredințat mandatul de deputat alegătorii din circumscripția 7Cui i-au încredințat mandatul de deputat alegătorii din circumscripția 7

Mai mult de o treime dintre votanți și-au manifestat încredere față de membra Consiliului municipal Soroca, Alla Pilipețcaia, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md

Al doilea rezultat îi aparține actualului primar al orașului Soroca, Victor Său. Reprezentantul Partidului Democrat din Moldova a obținut 7.835 de voturi, cu 10 puncte procentuale mai puțin față de socialista Alla Pilipețcaia. 

Din partea Blocului „ACUM” pe circumscripția nr. 7 a candidat Larisa Ungurean. Aceasta a primit 4.667 de voturi și s-a plasat pe locul trei.

Alla Polipețcaia este membră a consiliului municipal Soroca. Potrivit Alege 2019, Pilipețcaia a activat în perioada 1999-2004 în calitate de director al SRL Dioscorida, iar în perioada 2004-2009 – în funcția de manager în cadrul aceluiași SRL. Ulterior, din 2009 până în 2013 a ocupat fotoliul de director adjunct în cadrul companiei SRL Debut-Sor (la care este co-fondatoare), specializată în producerea mezelurilor. Din 2013 este director general al companiei.

Candidata socialiștilor a ridicat în perioada 2017 – 2018 un salariu în mărime de 127 de mii de lei, la care se mai adaugă și dividende în mărime de 516 mii de lei de la „Debut-Sor” SRL. Pilipețcaia a trecut în declarația sa de avere și interese personale mai multe bunuri imobile, printre care și o casă de locuit de 372 m2.

Pe circumscripția nr. 7, or. Soroca a participat în calitate de candidat independent Alexandru Cimbriciuc. Între 2009 și 2014 acesta a fost deputat în Parlamentul Republicii Moldova în fracțiunea parlamentară PLDM. Din partea Partidul Comuniștilor a candidat Elena Bodnarenco, deputată din 2014. Anterior aceasta a activat în calitate de primar de Soroca și a mai avut un mandat de deputat în perioada 2005 – 2009. Delegat din partea Partidului „ȘOR” a fost Maxim Melnic, iar Anastasia Televca a reprezentat Partidul Nostru.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării