main logo
746

CUC: Delegația Federației Ruse s-a răzgândit și s-a alăturat poziției promovate de delegația transnistreană

La şedinţa Comisiei Unificate de Control din 26 aprilie curent, desfășurată în or. Bender și condusă de delegaţia transnistreană, a fost eliberat din funcția de observator militar maiorul Vitalie Bogaciuk (Federația Rusă), în legătură cu finisarea deplasării de serviciu a acestuia.

CUC: Rusia s-a alăturat poziției promovate de delegația transnistreanăRusia s-a alăturat poziției promovate de delegația transnistreană.

De asemenea, au fost audiate rapoartele săptămânale ale Comandamentului Militar Întrunit privind situaţia în Zona de Securitate pentru perioada 11 – 17 și 18 – 24 aprilie 2018, scrie realitatea.md.

Potrivit comunicatului emis pentru presă, discuții aprinse au avut loc ulterior, în cadrul unei ședințe neordinare prezidate de delegația Federației Ruse, care a avut pe agendă identificarea soluțiilor legate de instalarea ilegală a posturilor pretinselor structuri de forţă ale Tiraspolului şi de extinderea infrastructurii lor în Zona de Securitate, pe podul peste râul Nistru din preajma satelor Gura-Bâcului – Bâcioc.

„Delegația Republicii Moldova pledează pentru lichidarea posturilor de „grăniceri”, „vameși” și „migrațional”, instalate ilegal de structurile transnistrene pe podul recent redeschis. Partea moldovenească  și-a reafirmat poziția sa pentru crearea unui mecanism comun de asigurare a circulației libere și în siguranță pe pod, format din efectivele Forțelor Mixte de Pacificare, ale Poliției și așa-numitei miliții”, se arată în comunicat.

Comisia Unificată de Control se va întruni din nou la 3 mai 2018.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării