main logo
26645

Crima din Codrii Orheiului: Ex-deputatul Constantin Țuțu, amnistiat

Toți inculpații în dosarul penal privind moartea lui Alexei Veretca din Codrii Orheiului de acum 12 ani sunt în libertate și au fost scutiți de pedepse printr-o decizie a Curții de Apel Chișinău.

Crima din Codrii Orheiului: Ex-deputatul Constantin Țuțu, amnistiatImagine simbol

Potrivit unei decizii a Curții de Apel Chișinău din 24 mai curent, unica persoană care a fost anterior condamnată la opt ani de închisoare a fost eliberată de pedeapsă din motivul „intervenirii prescripției tragerii la răspundere penală”, iar alții patru, printre care și ex-deputatul democrat Constantin Țuțu, au fost eliberați de executarea pedepsei din motivul „intervenirii amnistiei” și, respectiv, al „intervenirii prescripției”, transmite Știri.md cu referire la zdg.md.

Astfel, Ion Corcodel, singurul care a fost condamnat în acest dosar, dar și Vasile Cojocaru au fost eliberați de pedeapsă, motivul fiind termenul de prescripție privind tragerea la răspundere penală.

Democratul Constantin Țuțu, dar și prietenii săi, Oleg Pruteanu și Dmitri Colomeiciuc, însă au fost eliberați de executarea pedepsei din motivul „intervenirii amnistiei”.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării