main logo
412

Crearea unei liste comune de candidați la alegeri. Cine va promova ideea

Un grup de inițiativă va promova în rândul partidelor unioniste și al cetățenilor ideea formării a unei liste comune de candidați pro-unire și pro-Europa pentru scrutinul parlamentar din februarie.

Crearea unei liste comune de candidați la alegeri. Cine va promova ideeaCrearea unei liste comune de candidați la alegeri. Cine va promova ideea

Lista va fi votată secret la o adunare cetățenească. Într-o conferință de presă la IPN, Andrei Groza, prim-prorector al Academiei de Administrare Publică, reprezentant al grupului de inițiativă, a declarat că la adunarea consultativă din 30 septembrie, unde au participat aproape 70 de persoane, reprezentanți ai partidelor politice și ai societății civile, s-a votat unanim această inițiativă, transmite Știri.md

Andrei Groza declară că, de câteva luni, grupul de inițiativă încearcă să găsească o soluție pentru a scoate Republica Moldova din situația în care s-a pomenit. În opinia sa, alegerile din februarie 2019 vor determina nu doar soarta noastră, dar și pe cea a urmașilor. În ultimul timp, forțele antinaționale sunt agresive, devin tot mai numeroase și atacă continuu, având sprijinul Federației Ruse. Toate aceste lucruri, spune Andrei Groza, se întâmplă deoarece partidele și cetățenii care pledează pentru reunire sunt dezbinați, nu au găsit un limbaj comun, o modalitate de a participa în comun la alegerile parlamentare.

Andrei Groza a amintit că la 19 septembrie, în urma discuțiilor, s-a votat pentru a continua activitatea de formare și promovare a unei liste comune pro-unire, pro-Europa. Până acum, doar Partidul Național Liberal a desemnat trei coordonatori în Consiliul pentru formarea și promovarea listei. „Toți sunt de acord să participe pe o singură listă, dar când se ajunge la principiul formării acestei liste, întotdeauna fiecare vine cu viziunea și modalitatea sa. Noi vrem oameni noi, necorupți, persoane integre și care pledează pentru reunificarea țării Votarea secretă ne poate aduce aceste lucruri”, a menționat Andrei Groza.

Principiul formării listei este votarea secretă a candidaților. Pe listă vor fi incluse doar persoane care nu pot fi bănuite de corupție, care au demonstrat că sunt integre, luptă cu fermitate pentru reunirea Republicii Moldova cu România. „Formarea acestei liste este deschisă, este loc pentru toate partidele politice care pledează pentru reunirea cu România. Aceasta este unica modalitate de a avea reprezentanți în Parlament. Dacă partidele vor participa la alegeri fiecare în parte, suntem fermi convinși că nu au sorți de izbândă”, a mai spus Andrei Groza.

În decurs de o lună, va fi convocată o nouă adunare unde se va raporta unde s-a ajuns cu înțelegerile.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării