main logo
310

Cooperarea moldo-azeră, discutată la Baku de Ulianovschi și Mammadyarov

Ministrul Afacerilor Externe, Tudor Ulianovschi, a avut o întrevedere la Baku, cu ministrul Afacerilor Externe din Azerbaidjan, Elmar Mammadyarov.

Cooperarea moldo-azeră, discutată la Baku de Ulianovschi și Mammadyarov

În cadrul dialogului Ministrul Tudor Ulianovschi a reiterat importanța consolidării eforturilor comune pentru depășirea conflictelor înghețate, cu respectarea suveranității și integrității teritoriale ale ambelor state, transmite Știri.md.

În context, a fost exprimată recunoştinţa părţii azere pentru susţinerea Rezoluției ONU privind retragerea forțelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova, adoptată de Adunarea Generală în luna iunie 2018.

La rândul său Ministrul Elmar Mammadyarov a confirmat disponibilitatea părţii azere de a aprofunda relațiile bilaterale în domeniile de interes reciproc, inclusiv sectorul energetic şi transporturi, accentuând că partea azeră poate oferi partenerilor din Republica Moldova expertiza și asistența în domeniile respective.

Miniștrii Ulianovschi și Mammadyarov au examinat și posibilitatea consolidării bazei juridice bilaterale, convenind asupra stabilirii unui dialog interministerial mai aprofundat cu implicarea activă a experților din două state.  

Ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Tudor Ulianovschi, întreprinde, în perioada 13 – 14 decembrie curent, o vizită de lucru în Republica Azerbaidjan, unde va avea întrevederi bilaterale cu conducerea de vârf de la Baku, precum și va participa la reuniunea Consiliului miniştrilor afacerilor externe ale statelor membre ale Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN).

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării