main logo
1101

Conflict în instanța de fond, înmânat Curții de Apel. Chirtoacă: S-a ajuns la un blocaj

O nouă ședință de judecată în dosarul Chirtoacă. Judecătorul de caz Alexandru Negru a sesizat Curtea de Apel Chișinău în legătură cu un conflict creat între instanța de fond și judecătorii de instrucții privind cererile depuse de avocații primarului general suspendat.

Conflict în instanța de fond, dat Curții de Apel. Ce spune ChirtoacăConflict în instanța de fond, dat Curții de Apel. Ce spune Chirtoacă. Foto: victorchironda.eu

Chirtoacă a explicat că s-ar fi ajuns la acest conflict, pentru că instanța nu a examinat cererile depuse în termen de 10 zile, așa cum prevede legea, pasând responsabilitatea magistraților de la Curtea de Apel Chișinău, scrie realitatea.md.

Sursa a mai precizat că printre cererile depuse se numără cele privind înlăturarea avocaților de către organul de urmărire penală, ordonanța privind pornirea urmăririi penale pe un caz din 2015, ordonanța privind transmiterea materialelor cauzei penale în instanță și cereri în legătură cu o serie de acte procesuale, precum ar fi refuzul procurorilor de a prezenta apărării anumite documente. „S-a ajuns în blocaj. Curtea de Apel trebuie să spună cine și ce trebuie să judece, deși toți au avut ocazia să examineze la timp”, a conchis Dorin Chirtoacă.

În același timp, procurorul de caz, Dumitru Robu, susține că, de fapt, avocații primarului ar fi cei care tergiversează procesul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării