main logo
6026

Ciobanu, către Gațcan: Sunt reduceri la mall? Aveți toți dinții în gură?

Deputații s-au arătat indignați de faptul că Ștefan Gațcan și-a retras cererea de demisie din 1 iulie 2020.

Ciobanu, către Gațcan: Sunt reduceri la mall? Aveți toți dinții în gură?Colaj: știri.md

Acest fapt a fost confirmat și de socialistul Vasile Bolea care a inițiat un proiect privind demisia acestuia, transmite Știri.md.

"În calitate de autor al proiectului de hotărâre privind retragerea cererii de demisie în calitate de autor am retras proiectul din procedura legislativă", a explicat Bolea.

În replică, deputata Maria Ciobanu a adresat câteva întrebări deputatului Gațcan, prezent la ședință:

"D-le Gațcan, cetățenii vă roagă să le spuneți de la tribuna centrală ce vi s-a întâmplat. Pe unde ați umblat? Aveți toți dinții în gură? Sunt reduceri la mall? Ceea ce a făcut Ștefan Gațcan este o rușine pentru întreg Parlamentul R. Moldova. D-le Gațcan, vă rog să părăsiți Parlamentul ", a declarat deputata.

Deputatul Vasile Năstase susține că deputatul Ștefan Gațcan ar fi trebuit să se afle în carantină, nu la ședința Parlamentului.

"D-le Gațcan, dvs. sunteți medic, deci nu trebuie să fiți în Parlament, dar în autoizolare pentru că ați traversat frontiera de stat și ieri, ați venit în R. Moldova. Ce fel de exemplu dați dvs. cetățenilor?", a întrebat Năstase.

Deputatul socialist Vlad Batrîncea, care săptămâna trecută îl numea prostituată politică pe Ștefan Gațcan, a încercat să-l apere pe acesta:

"Suntem indignați că în această sală sunt atât de mulți avocați ai unei grupări oligarhice, care prin metode criminale corup deputații. Îmi pare rău, d-na Ciobanu, că dvs. ați devenit prada acestei propagande ieftine. În politică sunt importante și anumite principii, cu regret constat că dvs. nu aveți aceste principii și exercitați presiuni asupra domnului Gațcan", a declarat acesta.

Deputatul Lilian Carp susține că cazul lui Ștefan Gațcan este fără precedent în Moldova.

"Așa ceva nu a fost niciodată. De ce procurorul general nu întreprinde măsuri privind coruperea deputaților. Cazul Gațcan trebuie să fie un punct de pornire. Să curățim corupția din Parlament. Dacă într-adevăr a existat corupție, să vină procurorul și să ridice imunitatea. Nu umblați cu coroana", a declarat Carp.

Precizăm că Ștefan Gațcan nu a răspuns la întrebari la ședinta Parlamentului, însă pe pagina sa de Facebook a apărut un mesaj în care menționează că s-a prins într-un joc politic.

Amintim că săptămâna trecută președintele Igor Dodon susținea că Gațcan a părăsit țara. Ulterior, acesta a fost surprins pe 7 iulie într-o parcare subterană din hotelul Internațional din Iași.

Șeful statului spusese că Gațcan a beneficiat de pază de stat până la graniță, iar ulterior a părăsit hotarele țării. Dodon n-a vrut să spună însă în ce direcție ar fi plecat fostul deputat PSRM.

Știri.md reamintește că Ștefan Gațcan ar fi revenit ieri seara în R. Moldova, iar acesta ar fi fost întâmpinat la vamă de către angajații Serviciului Protecție și Pază de Stat.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării