main logo
781

Cine i-a scris lui Dodon discursul pe care îl va rosti la tribuna ONU

Preşedintele Igor Dodon şi-a scris singur discursul pe care îl va rosti săptămâna aceasta de la Tribuna Adunării Generale a ONU.

Cine i-a scris lui Dodon discursul pe care îl va rosti la tribuna ONUFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, despre aceasta el a menţionat la emisiunea "Vineri cu Anatolie Golea" de la postul de televiziune RTR-Moldova, transmite Știri.md.

"Acesta este un discurs foarte important pentru mine. Am lăsat totul la o parte şi am lucrat singur la document. Va fi un discurs bun, veţi vedea", a promis Preşedintele.

Întrebat dacă a coordonat discursul cu Guvernul şi cu Ministerul Afacerilor Externe, Dodon a spus că "în discurs va fi exprimată poziţia statului".

"Dacă cineva vrea ca Ministerul de Externe sau altcineva să scrie discursul şi eu să-l citesc de la tribuna ONU, acest lucru nu se va întâmpla. Cu Dodon aşa nu merge. Eu însumi am scris discursul pentru a expune poziţia ţării, a declarat şeful statului.

În ceea ce priveşte Rezoluţia ONU adoptată anul trecut, care conţine cerinţe privind retragerea trupelor ruse din Moldova, Preşedintele a dat de înţeles că nu intenţionează să abordeze această problemă în discursul său.

"Ştiţi că situaţia s-a schimbat datorită schimbării puterii în Moldova. Pentru prima dată în ultimii 15 ani, Rusia a propus lichidarea armelor şi muniţiilor cu termenul de valabilitate expirat. Acest lucru este foarte important", a spus Dodon.

Igor Dodon se va afla la New York în perioada 23-27 septembrie.

"Întreprind o vizită de lucru în Statele Unite ale Americii, care va dura o săptămână şi va include mai multe evenimente la New York. Evenimentul-cheie este discursul pe care îl voi rosti de la tribuna Adunării Generale a ONU. Voi vorbi despre problemele şi realizările Republicii Moldova, despre particularităţile politicii interne şi externe, despre perspectivele de soluţionare a conflictului transnistrean şi multe altele. 

De asemenea, la New York, voi avea întrevederi bilaterale cu mai mulţi lideri din străinătate şi reprezentanţi ai conducerii americane, cu influente organizaţii evreieşti şi cercuri de afaceri. Consider această vizită drept una din cele mai importante în anul curent din punct de vedere al promovării politicii externe echilibrate", a scris Dodon luni pe pagina sa de facebook.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării