main logo
1083

Chișinăul și Kievul își unesc eforturile în lupta cu propaganda rusă

R. Moldova și Ucraina vor lupta împreună pentru contracararea propagandei ruse. Subiectul a fost discutat astăzi în cadrul unei întrevederi dintre prim-miniștrii Natalia Gavrilița și Denis Șmigal, la Kiev.

Chișinăul și Kievul își unesc eforturile în lupta cu propaganda rusăFoto: deschide.md

Mai exact, în R.Moldova ar urma să fie difuzat maratonul de știri „Edini Novini”, difuzarea cărui a început ca urmare a invaziei ruse în Ucraina, transmite Știri.md cu referire la deschide.md.

„Vom retransmite pe teritoriul Republicii Moldova posturi radio și TV ucrainești, pentru a contracara dezinformarea și a fake-urilor rusești”, a spus șeful Executivului de la Kiev.

La fel, părțile au convenit asupra declarării în R.Moldova, în anul 2023, drept Anul Culturii Ucrainești, ceea ce va ajuta să unească cele două culturi și națiuni.

„Am convenit asupra cooperării în privința apărării spațiului aerian și îmbunătățirea controlului la frontieră, precum și am convenit că trebuie să asigurăm mai multă siguranță în regiunea transnistreană”, a adăugat Șmigal.

Totodată, părțile au decis să creeze un grup bilateral de cooperare cu privire la integrare europeană a Ucrainei și R.Moldova în UE.

„Suntem dispuși să oferim asistență partenerilor noștri din Moldova, ca Moldova să poată implementa mai ușor recomandările Comisiei Europene”, a adăugat premierul ucrainean.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării