main logo
536

Chirtoacă: Târgul de Crăciun a costat cât bugetul anual al unei localități din suburbie

Banii care au fost alocați pentru organizarea Târgului de Crăciun din centrul capitalei ar fi ajuns pentru întreținerea unei localități din suburbie pentru un an întreg.

Chirtoacă: Târgul de Crăciun, cât bugetul anual al unei localități

Declarația a fost făcută de către liderul PL, fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă în cadrul emisiunii „Important” de la TVC 21. Potrivit lui, un asemenea eveniment trebuia să fie organizat de Primărie, „așa cum se întâmplă în toată lumea civilizată”, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„Era pestă măsură să investești 2,5 sau 8 milioane de lei pentru Târgul de Crăciun. Ar fi sunat straniu ca din bugetul municipal să fie alocați vreodată atâția bani. Este cât bugetul pe un an de zile a unei localități din suburbii. Pentru beculețe și chestiuni din astea să dai un buget anual al unei localități parcă mi se pare prea mult. Dar întrucât asta nu o face Primăria, ci Guvernul, ca și cum lor li se poate. Dar sunt aceleași opt milioane de lei”, a declarat Chirtoacă.

 Mai mult, potrivit lui Chirtoacă, restaurarea unuia dintre principalele monumente de arhitectură din capitală ar fi costat cam atât cât au investit autoritățile pentru organizarea Târgului de Crăciun.

„Evident că fac eforturi să fie frumos, au adus și roata aceea. Dar și noi dacă am fi cheltuit atât am fi făcut. Noi pentru Scara Cascadelor am cheltuit 12 milioane de lei. Eu pun pe balanță: ar fi fost în regulă să nu construim scara cascadelor și să o lună pentru distracție 8 milioane?”, a adăugat fostul primar.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării