main logo
561

Chirtoacă: Rusia să-și ia soldații din Transnistria și FSB-iștii din PSRM

Candidatul Blocului Electoral "Unirea", Dorin Chirtoacă, cere Federaţiei Ruse, Partidului Socialiştilor şi contracandidatului său, Igor Dodon, retragerea soldaţilor ruși din stânga Nistrului.

Chirtoacă: Rusia să-și ia soldații din Transnistria și agenții din PSRMFoto: știri.md

Declaraţia a fost făcută ca urmare a scandalului diplomatic dintre Ambasada Rusiei şi cea a României, în cadrul unui eveniment la Cimitirul Eroilor din Mana, raionul Orhei, transmite Știri.md cu referire la publika.md

"Lăsaţi-ne morţii în pace, lăsaţi soldaţii morţi să odihnească în linişte şi luaţi-vă soldaţii vii din Transnistria, luaţi-vă ofiţerii FSB care colcăie, de care colcăie sediul PSRM, luaţi-vă agenţii cu nume de cod "Kremlinovici" şi plecaţi cu toţii la Moscova", a spus candidatul Blocului Electoral "Unirea", Dorin Chirtoacă.

Contactată telefonic, ofiţerul de presă al Partidului Socialiştilor, Irina Astahova, ne-a spus că nu comentează afirmaţiile lui Dorin Chirtoacă.

Scandalul a izbucnit după ce Ambasada României la Chişinău a organizat, în 23 octombrie, o serie de activități dedicate Zilei Armatei Române la Cimitirul Eroilor din satul Mana, raionul Orhei. 

Ambasadorul Daniel Ioniţă a declarat atunci că trebuie păstrată memoria erorilor căzuţi pentru eliberarea Basarabiei de sub ocupaţia sovietică. Ulterior, printr-un comunicat de presă, Ambasada Federaţiei Ruse de la Chişinău a calificat declaraţia lui Ioniţă drept "cinică".

Totodată, şi PSRM a venit cu o reacţie, acuzându-l pe Ioniţă de încălcarea principiilor diplomaţiei. În replică, Ambasada României a spus că nu se implică într-o polemică lansată în plină campanie electorală.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării