main logo
1020

Chirtoacă: Faptul că Aeroportul e furat din nou este rodul Guvernului Sandu

Fostul primar de Chișinău, Dorin Chirtoaacă, critică acțiunile premierului Maia Sandu și a ministrului Economiei, Vadim Brînzan, privind vânzarea companiei "Avia Invest".

Chirtoacă: Faptul că Aeroportul e furat este rodul Guvernului Sandu

Liderul PL afirmă că declarațiile făcute de Brînzan sunt niște povești cu zâne, transmite Știri.md.

Totodată el susține că Aeroportul Internațional Chișinău, de la cheremul lui Plahotnicuc și Șor, a ajuns să fie jucăria unor miliardari controversați, deja de rang mondial, legați cu oligarhii din Rusia.

„Maia Sandu și Vadim Brînzan, cine mai sunteți voi ACUM, după ce v-ați văzut cu Rothschild pe 10 și 12 august, dar ați tăcut și ați deschis gură numai după ce s-a aflat din alte surse, iar Rothschild a reușit, între timp, preluarea Aeroportului?!

1. Vadim Brînzan a recunoscut că nu are onoare pentru că s-a văzut cu Rothschild și a tăcut. Noroc că a fost deconspirat. Brînzan a recunoscut și că este complice al lui Rothschild, pentru că în loc să ia măsuri în Guvern pentru anularea contractului, cum am cerut de mai bine de o luna, el a spus că: “Guvernul nu poate face nimic”, umblând cu: “povești cu zâne”, vorba lui Igor Munteanu.

2. Faptul că Aeroportul este furat din nou este rodul exclusiv al Guvernului Sandu, cu complicitatea lui Brînzan, prin inactiunile de care a dat dovadă, având tot instrumentatul necesar la îndemână pentru a anula “concursul” din 2013.

3. Consecință acestei tranzacții va consta în procese de judecată internaționale, prin care Rothschilld (că pretins “dobanditor de bună credință”) și Plahotniuc vor încerca să mulgă de bani RM, în cazul în care contractul va fi totuși anulat, reziliat etc.

4. Prin aroganță, prostia, miopia, incapacitatea, lipsa de curaj în a lua decizii a Guvernului Sandu, dar și complicitatea lui Brînzan, Aeroportul Internațional Chișînău, de la cheremul lui Plahotnicuc și Sor, a ajuns să fie jucăria unor miliardari controversați, deja de rang mondial, legați cu oligarhii din Rusia.

5. Maia Sandu, prin faptul că îl acoperiți și îl menajati pe Brînzan, așa cum ari făcut și cu Gavrilita, luați asupra Dvs. toate oalele pe care le-au spart și pe care le vor sparge și de acum încolo. Mai mult decât atât, deveniți complice la tranzacțiile dubioase făcute din cauza inacțiunilor Guvernului, iar vorbele mieroase, care au devenit, între timp, texte de serviciu, nu mai ajută la nimic”, se arată în postarea lui Chirtoacă.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării