main logo
2900

Chirtoacă, despre candidatura lui Robu: E o dedicație mie de la ACUM, PSRM și PD?

După ce Parlamentul l-a propus pe adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Generale, Dumitru Robu, la funcția de procuror general interimar, Dorin Chirtoacă a venit cu o reacție.

Chirtoacă, despre procurorul Robu: Dedicație mie de la ACUM, PSRM și PD?Colaj: Știri.md

Într-un live susținut pe pagina sa de Facebook, Chirtoacă afirmă că Robu este procurorul care i-ar fi fabricat dosarul parcărilor cu plată și cel care a lucrat la comanda lui Plahotniuc, transmite Știri.md

"Dumitru Robu, procurorul din dosarele mele fabricate, urmează a fi procuror general interimar? Aceasta este o dedicație mie din partea ACUM PSRM și PDM?", se întreabă Chirtoacă.

Totodată, fostul edil al Capitalei critică dur decizia luată de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului și afirmă că alegerea făcută este mai gravă decât concursul anunțat în weekend. 

"Am înțeles de la colegii mei că Parlamentul R. Moldova vrea să-l propună pe procurorul Dumitru Robu la funcția de procuror general interimar. Eu am auzit bine și am înțeles bine? Asta este mai grav deja decât concursul pe care ați vrut să-l faceți în timpul weekendului", spune Chirtoacă.

De asemenea, liderul PL a ținut să menționeze că Robu este din Nisporeni, localitatea de baștină a lui Plahotniuc și a dezvăluit cum a ajuns să lucreze în cadrul procuraturii. 

"Dumitru Robu este cel care mi-a fabricat și falsificat dosarul la comanda lui Plahotniuc împreună cu Morari și cu ceilalți. Autorul demersurilor pentru suspendarea mea din funcție a fost Robu și respectiv Morari. Ei au susținut, au făcut această ilegalitate. Cum acum îl propuneți la funcția de procuror general interimar? 

Știți că este din Nisporeni? Știți că este adus la Procuratura Anticorupție de Șaptefrați, care după aceea l-a luat la Procuratura municipală, iar Șaptefrați se știe că este omul lui Plahotniuc. Voi aveți minte?", se întreabă nedumerit Dorin Chirtoacă. 

Știri.md amintește că adjunctul procurorului-șef al Procuraturii Generale, Dumitru Robu, este candidatul propus de Comisia juridică, numiri și imunități a Parlamentului pentru funcția de procuror general interimar.


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării