main logo
635

Chirtoacă cere investigarea lui Năstase în privatizarea Air Moldova

Supărat că Andrei Năstase așa și nu i-a achitat un leu după ce a spus că Mihai Ghimpu ar fi beneficiat de miliardul furat, fostul șef de la PL îl dă în judecată pe liderul PPDA.

Chirtoacă cere investigarea lui Năstase în privatizarea Air MoldovaChirtoacă cere investigarea lui Năstase în privatizarea Air Moldova

Între timp, Dorin Chirtoacă cere autorităților din Germania să investigheze dacă Năstase l-a ajutat pe Victor Țopa să privatizeze Air Moldova. Năstase încă nu a comentat acuzațiile celor doi liberali, transmite Știri.md cu referire la Protv.md

Într-o postare pe Facebook, Mihai Ghimpu scrie că a solicitat instanței să-l oblige pe Andrei Năstase să își ceară scuze publice și să dezmintă o afirmație făcută la o conferință de presă, în care liderul PPDA îl acuză pe Ghimpu că ar fi unul dintre beneficiarii miliardului furat.

Ghimpu spune că a mers în judecată pentru că Năstase așa și nu i-a achitat un leu drept prejudicii morale și nu s-a mai scuzat pentru declarația sa, așa cum i-a cerut fostul lider PL.

Între timp actualul lider al Partidului Liberal, Dorin Chirtoacă, a expediat o adresare către Procuratura Generală din Germania să investigheze faptul că în anul 2000 Andrei Năstase l-ar fi ajutat pe Victor Țopa să privatizeze Air Moldova, fiind avocatul acestuia.

Năstase ne-a spus că va reveni ulterior cu un răspuns la acuzațiile celor doi liberali. Chirtoacă spune că va sesiza și Procuratura din Elveția, România, Bulgaria și Cipru și în ceea ce privește averile ascunse și nedeclarate ale lui Vlad Plahotniuc.

Vitalie Gamurari, purtător de cuvânt PDM: „Vrea să obțină capital politic”.

Anterior, Dorin Chirtoaca a declarat că Vlad Plahotniuc și-ar fi ascuns aproape toată averea, care include mai multe imobile în sumă de peste 200 de milioane de euro, făcându-l proprietar pe Cristos Konstantinou, un cetățean din Cipru. Democrații au respins și aceste acuzații.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării