main logo
520

Cheltuielile partidelor în alegerile din primăvară. Cine nu a scos nici un bănuţ

Alegerile nule din Capitală care s-au desfășurat în această primăvară a lăsat unele partide politice fără milioane de lei, pe când alții nu au cheltuit nimic.

Partidele care nu au cheltuit nici un bănuţ în alegerile din primăvară

Aceste cifre se regăsesc în rapoartele financiare prezentate la Comisia Electorală Centrală pentru primul semestru al anului 2018, transmite Ştiri.md cu referire la Deschide.md.

Mai multe partide au declarat că nu au cheltuit nici-un leu în campania electorală din cadrul alegerilor locale noi din Chișinău: Printre acestea sunt: PCRM, PLDM care nu au participat în electorală cu un candidat dar și PPDA, al cărui lider a câștigat alegerile din Capitală, care ulterior au fost declarate nule. Rapoartele financiare respective trebuie să reflecte activitatea financiară a a partidelor politice și anume cât aveau în gestiunea partidele la începutul perioadei, cât au cheltuit și cu câți bani au rămas în buget. 

Analizând rapoartele prezentate până acum, în cadrul alegerilor locale noi cei mai mulți bani au cheltuit socialiștii - peste 3 milioane 800 mii lei. Aceștia sunt urmați de liberali - peste 1 milion 640 mii lei. Partidul Unității Naționale a scos din bugetul său - peste 622 mii lei. Chiar dacă nu au participat la aceste alegeri PD indică cheltuieli de 74 mii lei pentru campania electorală.








 

În același timp, pe pagina CEC deocamdată nu se regăsesc rapoartele financiare ale Partidului „Șor”, al cărui candidat pentru primăria Chișinău a fost scos din cursă pentru finanțare externă și al Partidului Acțiune și Solidaritate care l-a susținut pe președintele PPDA la funcția de primar general al Capitalei. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării