main logo
3391

CEC: Mai puțini alegători decât în 2015 la ora 13:00. Fără cozi în diasporă

Peste 20 la sută dintre cetățenii moldoveni și-au exprimat dreptul la vot până la ora 13:00.

CEC: Mai puțini alegători decât în 2015 la ora 13. Fără cozi în diasporăFoto: știri.md

Procesul de votare decurge conform procedurilor stabilite, fără incidente semnificative. Informațiile au fost prezentate de președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.md.

„Dacă ar fi să comparăm cu scrutinul similar din anul 2015, către această oră votaseră circa 28 la sută dintre alegători”, a spus Dorin Cimil.

Potrivit președintelui CEC, astăzi în Chișinău, până la ora 13.00 au votat peste 14 la sută dintre alegători.

În ceea ce privește alegerile parlamentare noi desfășurate astăzi în patru circumscripții uninominale, Dorin Cimil a afirmat că în circumscripția nr. 17, până la ora 13:00, au votat 12 mii de alegători, iar în circumscripția nr. 33 - circa 9 mii de alegători. 

Totodată, în cele 25 de secții de votare deschise în circumscripția nr. 48 și-au exprimat votul peste 600 de persoane, iar peste hotarele țării, în circumscripția nr. 50 - 2.300 de persoane. Șeful de la CEC a precizat că la secțiile de peste hotarele țării nu a fost raportată formarea cozilor. 

În Republica Moldova au loc astăzi alegeri locale generale. În urma scrutinului, urmează a fi aleși 898 de primari și 11.580 de consilieri. 

Ultimul scrutin local general a avut loc pe 14 iunie 2015. Tot astăzi, cetățenii din patru circumscripții uninominale își aleg reprezentanții în legislativ. 

Fotoliile de parlamentar au rămas vacante după ce doi deputații aleși în urma scrutinului din 24 februarie curent și-au dat demisia, iar alți doi au renunțat la mandate din cauza incompatibilității de funcții. 

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării