main logo
2077

Cebotari: Tauber și Apostolova au fost reținute contrar legii

Democratul Vladimir Cebotari este de părere că reținerea celor două deputate ale Partidului Șor ar fi fost făcută cu unele încălcări de procedură.

Cebotari: Tauber și Apostolova au fost reținute contrar legiiFoto: Știri.md

Alesul a explicat în cadrul emisiunii „Punctul pe azi ”de la TVR Moldova că, în mod normal, de la decizia deputaților și până la reținerea propriu-zisă trebuia să aibă loc o ședință de judecată și să fie pronunțată o încheiere judecătorească în acest sens, transmite Știri.md cu referire la Agora.

„După ce este aprobată hotărârea Parlamentului, trebuia să existe o încheiere judecătoarească. Procuratura trebuia să ajungă la Ciocana, la judecătoria de instrucție, să aibă loc ședința, procurorul să emită o încheiere, după care să meargă la Orhei. 

Cum a fost posibil ca în timp ce procurorul se afla în Parlament, încheiarea să ajungă la Orhei? A fost persecuție politică? Dacă se demonstrează că a avut loc o ședință de judecată pe acest caz, bine. Asta este proba directă prin care s-a discreditat guvernarea”, a declarat deputatul democrat.

Cebotari a adăugat că dosarul deschis pe numele celor două deputate este compromis din start:

„Poate că ele sunt vinovate, dar guvernarea a încălcat procedura. Dosarul este compromis. Noi vrem ca toți să răspundă, dar să nu fie țapi ispășitori. Să se procedeze după buchia legii”.

Mai mult, democratul susține că nici votul din Parlament pentru ridicarea imunității celor două alese ale poporului nu a fost făcut în deplină cunoștință de cauză.

„Cei care au ridicat mâna azi pentru ridicarea imunității nu aveau nici ei răspunsuri. Ei au ridicat mâna stastistic, emotiv, iar într-o instituție a statului nu se fac lucrurile așa”, a conchis Vladimir Cebotari.

Marina Tauber și Reghina Apostolova, reținute la Orhei la scurt timp după ce Parlamentul de la Chișinău a decis să o lase fără imunitate parlamentară. 

Procurorul general interimar a venit luni în plenul Legislativului cu două cereri de ridicare a imunității parlamentare a Marinei Tauber și Reghinei Apostolova, membre ale fracțiunii Partidului Șor. 

După examinarea demersului în cadrul ședinței Comisiei juridică, numiri și imunități, decizia a fost aprobată cu votul a 56 de parlamentari. 

Prin intermediul unui comunicat de presă Procuratura Generală a explicat că cele două deputate au fost reținute de oamenii legii pentru că nu au părăsit clădirea Parlamentului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării