377
0
Ceban: PDM a avut tentativa de a se menține la guvernare cu orice preț
377
0

Vicepreședintele Parlamentului Ion Ceban spune că în ultima perioadă s-au întâmplat lucruri foarte grave, inclusiv „o tentativă anticonstituțională bine pusă la punct de către cei care au uzurpat puterea în stat”.

Foto: google.com

Ion Ceban spune că a existat o tentativă a Partidului Democrat de a se menține la guvernare cu orice preț. Declarațiile au fost făcute la postul public de televiziune Moldova 1, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Vicepreședintele Parlamentului spune că această tentativă a fostă făcută utilizând Poliția, Armata și multe alte instrumente, inclusiv oameni necăjiți care au fost plătiți să stea în corturi la instituțiile statului, deciziile Curții Constituționale. Potrivit lui, cei care au dat ordine trebuie să răspundă.

Despre manifestația cu corturi la instituțiile statului, Ion Ceban spune că miza Partidului Democrat prin aceste acțiuni a fost să nu lase deputații și noii miniștri să intre în Guvern și ministere. 

De asemenea, vicepreședintele Parlamentului a calificat drept inadmisibile acțiunile judecătorilor Curții Constituționale din zilele când s-a format noua majoritate parlamentară și consideră că aceștia trebuie să-și prezinte demisia de onoare.

Drept priorități pentru perioada următoare Ion Ceban a numit dezoligarhizarea statului, decapturarea instituțiilor statului. În paralel cu acestea, vor fi analizate proiectele sociale și economice care vor fi puse în aplicare în termenii cei mai scurți. La mijloc de an va fi revizuit și bugetul.

Ați depistat o greșeală? Evidențiați cuvântul și apăsați
ctrl
+
enter