main logo
470

Ceban: O simplă plimbare pe străzile Chișinăului poate avea un final tragic

Ion Ceban susține că, imediat ce va ajunge la șefia Primăriei, va înăspri controlul cu privire la dotarea cu echipamente de protecție împotriva incendiilor a tuturor instituțiilor municipale, a centrelor comerciale, dar şi a altor obiective publice.

Ceban: O plimbare pe străzile Chișinăului poate avea un final tragic

Candidatul socialist promite un oraș sigur pentru locuitori, în condițiile în care, potrivit lui, o simplă plimbare pe străzile Chișinăului poate avea un final tragic, transmite IPN.

„O atenție deosebită trebuie acordată centrelor comerciale, în special celor reutilate din secțiile întreprinderilor. Toate cele care nu vor respecta tehnica securității vor rămâne fără actele care le permit să activeze”, a declarat Ion Ceban într-o conferinţă de presă, susținută vineri, 21 aprilie.

Candidatul PSRM susține că oamenii trebuie să fie în siguranță și în timpul unei simple plimbări pe stradă. Potrivit lui, clădirile ridicate haotic, construcțiile vechi lăsate în paragină, imobilele aflate în construcție fiind nesecurizate şi fără atenționări corespunzătoare, prezintă un real pericol pentru cetățeni. „Au fost cazuri când bucăți desprinse din acestea au traumatizat pietoni, dar nici după astfel de cazuri nu au urmat acțiuni ferme care ar reieși dintr-o abordare generală a securității oamenilor”, menționează Ion Ceban.

Un element important în opinia sa, este asigurarea securității în cartiere. Acesta își propune ca, în baza unor parteneriate publice-private, în capitală să fie create mai multe zone de monitorizare video. Ion Ceban mai promite semnalizarea trecerilor de pietoni şi iluminarea acestora.

În altă ordine de idei, candidatul PSRM a declarat că va institui un control strict pentru selectarea furnizorilor de alimente în școli, grădinițe și spitale. De asemenea, Ion Ceban spune că va lansa un proiect municipal privind măsurarea nivelului radiației și poluării aerului.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării