main logo
482

Ce spun deputații PSRM și ACUM despre starea lucrurilor din coaliția de guvernare

Deputaţii Partidului Socialiştilor (PSRM) şi blocului ACUM evaluează diferit starea lucrurilor în coaliţia de guvernare.

Ce spun deputații despre starea lucrurilor din coaliția de guvernareFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, vineri, în cadrul unor dezbateri la acest subiect, deputatul socialist Vasile Bolea a spus că "relaţiile de astăzi între formaţiunile coaliţiei de guvernare sunt normale şi funcţionale", transmite Știri.md.

"Înţelegem bine că ne-am unit cu un singur scop: să schimbăm situaţia din ţară, să realizăm dezoligarhizarea sistemului de stat şi să readucem republica pe calea dezvoltării normale. Acordul, semnat la 8 iunie, este îndeplinit în proporţie de 95% şi nimeni nu poate acuza partidele din majoritate că nu s-au ţinut de cuvânt. Dar acum apare întrebarea: ce urmează? În ţară s-au adunat multe probleme care nu pot fi soluţionate în câteva luni", a spus el.

Deputatul PAS, Dan Perciun, a menţionat că "din momentul constituirii majorităţii era absolut clar că relaţiile dintre componentele sale nu vor fi uşoare", iar "gama largă de divergenţe între formaţiuni ar duce oricum la diferenţe de opinie".

"Dar am avut întotdeauna o platformă pentru dialog şi discuţii şi am reuşit să ajungem la un compromis în multe probleme complexe. Relaţiile de astăzi (cu socialiştii - "I.") nu sunt simple, însă oferă posibilitatea de a elimina neînţelegerile", a spus el.

Potrivit deputatului, unul dintre motivele divergenţelor sunt "numirile în diferite funcţii de stat", iar în ceea ce priveşte concursurile organizate, Perciun a spus că, "în unele momente, el ar fi acţionat altfel", însă "PAS şi-a învăţat lecţia pentru a evita acest lucru pe viitor".

Deputatul fracţiunii Platforma DA, Dinu Plîngău, a menţionat că relaţiile dintre blocul ACUM şi socialişti "variază în funcţie de subiectul discuţiei".

"În unele direcţii, acestea sunt mai rigide, în altele - mai productive. Dar această situaţie corespunde pe deplin democraţiei", a menţionat el, precizând că între cele două partide ale blocului ACUM niciodată nu au fost divergenţe, deoarece între ele există o "alianţă de fier".

Potrivit lui, pe parcursul existenţei majorităţii cu socialiştii, "s-a păstrat un dialog de lucru" în baza "angajamentelor asumate şi a acordului semnat", cu scopul de a "elimina manifestările sistemului anterior în ţară şi de a crea un nou mecanism pentru funcţionarea instituţiilor statului".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării