main logo
2764

Cașu: Stația de epurare, păzită de o firmă afiliată lui Plahotniuc

Consilierul municipal Ilian Cașu afirmă că Stația de Epurare din Chișinău ar fi păzită de către firma privată "Argus-S", firmă afiliată fostului lider PDM, Vlad Plahotniuc.

Cașu: Stația de epurare, păzită de o firmă afiliată lui PlahotniucColaj: Știri.md

"Trebuie să știți că stațiile de pompare, tratare și epurare sunt păzite de către firma privată “Argus”. Contractul a fost semnat de către noul șef al IM “Apa-Canal”, V. Mesca, imediat ce a ajuns în fotoliul de director. 

Cât primește Argus pentru acest serviciu din banii clienților “Apă-Canal” e secret comercial. Dacă Stația de Epurare ne împute și ne otrăvește cu apă zoioasă, dar în schimb are Argus. E “altceva", a spus Cașu, transmite Știri.md.  

„Ziarul de Gardă” scrie că firma de pază „Argus-S” este administrată din 2016 de Valentin Zubic, fost viceministru de Interne în perioada comuniștilor, urmărit penal în dosarul 7 aprilie 2009. 

Agenții acestei companii de securitate au devenit cunoscuți după ce au interzis jurnaliștilor să filmeze în preajma sediului GBC, acolo de unde Vlad Plahotniuc își administra afacerile. 

Compania Argus-S a fost implicată prin 2013 în scandalul cu filarea și interceptarea convorbirilor telefonice ale mai multor demnitari. Atunci compania a ajuns în atenția Serviciului de Securitate al Procuraturii, care anunțase că pornise un dosar penal. 

În afară de încălcarea dreptului la viață privată, procurorii investigau compania și pentru contrabandă și crearea sau conducerea unei grupări criminale. 

Atunci firma era condusă de finul de cununie al lui Plahotniuc, Dorin Damir, iar administrator era fostul director al CCCEC (acum CNA), Valentin Mejinschi.

Citește și: Un consilier anunță cum poate scăpa Chișinăul de putoare în 5 minute


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării