main logo
1043

Candu nu crede că eventuala demisie a ministrului Justiției în cazul Braguța ar ajuta

Andrian Candu spune că o eventuală demisie a ministrului justiției pe marginea cazului lui Andrei Braguța nu ar rezolva problema lacunelor din justiție și guvernare.

Candu: Demisia ministrului Justiției în cazul Braguța nu ar ajutaCandu: Demisia ministrului Justiției în cazul Braguța nu ar ajuta. Foto: basarabia.md

"Faptul că cineva o să plece în demisie, oare asta o să ajute? Politic da, probabil e un gest frumos, dar în realitate ce anume am rezolva? Eu aș prefera ca oamenii să își facă treaba la locurile lor", a declarat Andrian Candu la emisiunea "Important" de la TVC21, citat de unimedia.

"Cazul ne demonstrează că sunt lacune în sistem și sunt deficiențe și în lege", a mai spus Andrian Candu.

"Avem 60 la sută din capacitatea judecătorilor, pleacă oamenii din sistem [...] oamenii nu vor să se asocieze cu justiția și noi trebuie să găsim anumite soluții. Nu e în a căuta țapul ispășitor de fiecare dată", a declarat președintele parlamentului.

În contextul publicării unor imagini video noi în care se vede cum este bătut deținutul Braguța, Maia Sandu a spus că ministrul justiției ar trebui să își dea demisia, drept "dovadă de respect față de viața unui om".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării