main logo
1666

Arena Chișinău va fi finisată. Dodon: Nu putem lăsa construcția

Proiectul grandios al democraților, Arena Chișinău, nu va fi distrusă.

Arena Chișinău va fi finisată. Dodon: Nu putem lăsa construcția

 Anunțul a fost făcut de președintele Igor Dodon, care admite însă că această arenă a fost ridicată în condiții „suspecte și cu netransparență totală”. Șeful statului propune două ieșiri din situația creată, una fiind pe banii statului, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

„În cazul Arenei Chișinău au fost multe decizii suspecte, netransparență totală, 70 ha de teren public alocat și 200 de milioane de lei. Nu e clar raționamentul statului. Da, noi avem nevoie de stadion, dar el se construiește pe 10 ha, dar statul a dat încă 60 pentru agrement. CSS a decis să verifice în ce condiții s-a organizat concursul și de către cine”, a anunțat Dodon.

Președintele a subliniat că a dat indicații de securizare a activelor și investițiilor statului. 

„Securizăm conturile să nu fie date aceste hectare de teren, dar și banii buget. Arena trebuie construită, dar sunt două modalități: ori investește statul până la finalizare, având în vedere că acum sunt 70%; sau dacă statul nu poate, căutăm investitor. Nu putem lăsa construcția făcută în proporție de 70%, asta ar fi greșit”, a conchis Dodon.

Acum o săptămână, o declarație similară a fost făcută de prim-ministra Maia Sandu. Oficiala spunea că proiectul Arena Chișinău ar putea fi o schemă de escrocherie, astfel încât construcția să ajungă în mâinile partenerului privat.

Amintim că proiectul Arena Chișinău a fost anunțat și prezentat pentru prima dată de la tribuna PDM, de către ex-vicepreședintele partidului Andrian Candu.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării