main logo
3514

Angajați Moldtelecom și Termocom, obligați să iasă la protestul PDM

După ce PSRM și blocul ACUM au anunțat un protest pașnic pentru ziua de duminică, 16 iunie, mai mulți angajați ai unor instituții de stat se plâng că sunt rugați să iasă forțat în PMAN pentru a-i susține pe democrați.

Angajați Moldtelecom și Termocom, obligați să iasă la protestul PDMColaj: Știri.md

O plângere în acest sens a fost expediată la adresa redacției Știri.md prin intermediul opțiunii Expediați-ne o știre.

Femeia susține că angajații de la compania Moldtelecom și Termoelectrica sunt obligați de către conducere să iasă la proteste sâmbătă și duminică pentru a susține Partidul Democrat. 

Mai mult decât atât, aceștia trebuie să-și pună semnătura și să-și facă o fotografie la fața locului, în caz contrar riscă să fie concediați. 

Contacta de Știri.md, conducerea Termoelectrica a venit cu următoarea reacție:

"Termoelectrica S.A. este o întreprindere de o importanță strategică pentru sistemul energetic națională, în care activează cca 1800 de angajați – cetățeni liberi și independenți, cu propriile viziuni, inclusiv politice. Respectiv, în afara timpului și locului de muncă, fiecare angajat este liber să se implice în orice activități civice care dorește, în cadrul întreprinderii însă, în afara proiectelor de dezvoltare și acțiunilor modernizare a serviciilor - alte viziuni și acțiuni nu se promovează.

Noi acum suntem într-o perioadă foarte încărcată cu diferite proiecte de modernizare: schimbăm țevi pe cca 50 de șantiere, facem lucrări fără precedent la surse, instalam puncte termice individuale în blocurile de locuit, facem lucrări la 90 de metri înălțime și multe altele care ne prind timpul cu alte activități.

Acuzațiile precum în cadrul întreprinderii se organizează acțiuni politice le considerăm nefondate."

Știri.md a contactat și administrația Moldtelecom pentru a afla o reacție, însă deocamdată nimeni nu ne-a răspuns la telefon. 

Amintim că, în același timp, susținătorii guvernării ACUM-PSRM sunt chemați duminică, 16 iunie, la un marș pașnic în susținerea actualei coaliții din Parlament și a Guvernului Sandu. Anunțul a fost făcut de Igor Dodon. 


Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării