main logo
9627

Angajată a Vămii de la Aeroportul Chișinău, reținută pentru luare de mită

O angajată a postului vamal din Aeroportul Chişinău a fost reţinută aseară de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, pentru luare de mită.

O angajată a Vămii de la Aeroportul Chișinău, reținută de CNA

Potrivit denunţătorului, banii ar fi fost ceruți de la un cetăţean străin pentru a nu documenta nedeclararea unei sume importante de bani la intrarea în ţară. Femeia ar fi luat 200 de lire sterline pentru a nu documenta faptul că cetăţeanul străin nu a declarat suma introdusă în ţară în conformitate cu legislaţia în vigoare, transmite Ştiri.md.

Reţinerea a avut loc în timpul transmiterii celor 200 de lire sterline, iar angajata vămii a fost prinsă în flagrant. Ulterior, aceasta a fost plasată în izolatorul CNA pentru 72 de ore. 

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o cauză penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsită vinovată funcţionara riscă până la 10 ani de închisoare.

În acţiunile sale, CNA şi procurorii au fost sprijiniţi de angajaţii Direcţiei securitate internă a Serviciului vamal care au acordat suport operativ pentru documentarea cazului.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Procuratura anticorupţie.

Notă: Până la pronunţarea unei decizii definitive a instanţei de judecată, orice persoană se prezumă a fi nevinovată.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării