9281
0
Angajată a Vămii de la Aeroportul Chișinău, reținută pentru luare de mită
9281
0

O angajată a postului vamal din Aeroportul Chişinău a fost reţinută aseară de către procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA, pentru luare de mită.

Potrivit denunţătorului, banii ar fi fost ceruți de la un cetăţean străin pentru a nu documenta nedeclararea unei sume importante de bani la intrarea în ţară. Femeia ar fi luat 200 de lire sterline pentru a nu documenta faptul că cetăţeanul străin nu a declarat suma introdusă în ţară în conformitate cu legislaţia în vigoare, transmite Ştiri.md.

Reţinerea a avut loc în timpul transmiterii celor 200 de lire sterline, iar angajata vămii a fost prinsă în flagrant. Ulterior, aceasta a fost plasată în izolatorul CNA pentru 72 de ore. 

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o cauză penală pentru corupere pasivă, iar dacă va fi găsită vinovată funcţionara riscă până la 10 ani de închisoare.

În acţiunile sale, CNA şi procurorii au fost sprijiniţi de angajaţii Direcţiei securitate internă a Serviciului vamal care au acordat suport operativ pentru documentarea cazului.

Conducerea urmăririi penale este exercitată de Procuratura anticorupţie.

Notă: Până la pronunţarea unei decizii definitive a instanţei de judecată, orice persoană se prezumă a fi nevinovată.

Citește și
article image
Taxele vamale pentru mărfuri destinate unui complex...
0
109
article image
Echipamente electronice de sute de mii de lei, reținute la...
0
318
article image
Motivul pentru care o angajată a unei școli din SUA a fost...
0
468
article image
Mită la vamă, filmată cu camera ascunsă: 8 vameși sunt...
20
11087