main logo
686

Andrian Candu, despre tranzacția din Olanda, din 2011: A fost legală

Deputatul Partidului Democrat (PDM), Andrian Candu, respinge informaţiile despre implicarea sa în furtul bancar, prezentate de preşedintele comisiei parlamentare pentru investigarea fraudei bancare, Alexandru Slusari..

Andrian Candu, despre tranzacția din Olanda, din 2011: A fost legalăFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, joi, la o conferinţă de presă, el a spus că preşedintele comisiei de anchetă face referire la o oarecare tranzacţie privată, efectuată în 2011, transmite Știri.md.

"Tranzacţia despre care el vorbeşte a fost în decembrie 2011 şi a fost una legală, efectuată în Olanda, în faţa unui notar olandez, fiind înregistrată de autorităţile din Olanda. Eu am semnat antecontractul de vânzare-cumpărare, iar însăşi tranzacţia a fost făcută de persoanele competente din Olanda. Această tranzacţie este una privată şi s-a referit la unele companii din RM. În special, la 20% din acţiunile Victoriabank şi 80% din acţiunile Victoria Asigurări şi un SRL", a precizat Candu.

Potrivit lui, această tranzacţie privată a fost atacată de Victor şi Viorel Ţopa în instanţele de judecată din Olanda, procese de judecată pe care ei le-au pierdut.

"Se pare că domnul Slusari nu face nicio diferenţă dintre tranzacţiile private sau tranzacţiile care sunt legate de Banca de Economii, Banca Socială sau Unibank, care ar fi putut influenţa furtul miliardului", a spus deputatul care, în 2014, deţinând funcţia de ministru al Economiei, a promovat în Guvern hotărârea privind acordarea creditelor pentru bănci cu garanţii de stat.

Candu consideră că "Slusari apără interesele Ţopilor la ordinul direct şi în baza informaţiilor primite de la Andrei Năstase, care este şeful său de partid (preşedinte al Platformei Demnitate şi Adevăr - "I".) şi finul lui Ţopa".

Democratul s-a adresat organelor de anchetă, menţionând că "este gata oricând să răspundă la întrebările lor cu privire la investigarea furtului bancar", precum şi a subliniat că membrii PDM nu sunt vinovaţi de nimic şi nu vor pleca din ţară, astfel că procurorul nu are niciun motiv ca să ceară în Parlament ridicarea imunităţii de deputat".

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării