main logo
1493

Andrei Năstase: Epoca Silviei Radu în medicină se va încheia

Liderul Platformei DA, copreşedintele blocului electoral ACUM, Andrei Năstase, le-a promis alegătorilor că „epoca Silviei Radu (actualul ministru - "I".) în sistemul medical se va încheia după alegeri".

Andrei Năstase: Epoca Silviei Radu în medicină se va încheia

Potrivit agenţiei Infotag, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, el a menţionat printre problemele principale ale sectorului „neeficienţa serviciilor oferite, birocratizarea excesivă, insuficienţa de personal din cauza salariilor scăzute, lipsa unor politici de dezvoltare clare, nivelul înalt de corupţie, monopolizarea pieţei medicamentelor şi preţuri mari la acestea".

„Autorităţile actuale nu îşi îndeplinesc promisiunile. Încă în 2016, premierul Pavel Filip a promis o reducere cu 40% a preţurilor la medicamente, dar acest lucru nu s-a întâmplat şi a devenit un exemplu de o nouă minciună. Toate acestea demonstrează că regimul nu este capabil să realizeze reformele necesare în domeniul asistenţei medicale", a spus politicianul de opoziţie.

El a menţionat că „politica ACUM în acest domeniu se va baza pe principiul: profesionistul la locul potrivit".

„Vom lua măsuri care vor permite medicilor, inginerilor, profesorilor să nu părăsească Moldova, ci să lucreze aici, cu un salariu decent. Preţurile la medicamente vor fi reduse cu 25% prin plata compensaţiilor şi revenirea unei concurenţe sănătoase pe această piaţă", a spus Năstase, îndemnând cetăţenii „să iasă la vot în februarie" pentru a oferi posibilitatea „de a-l trimite pe Vlad Plahotniuc după gratii, pentru binele comun".

Silvia Radu a fost numită ministru al Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale la sfârşitul lunii septembrie 2018, deşi nu are studii de specialitate şi nimic de-a face cu sistemul sănătăţii.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării