main logo
495

Andrei Năstase: Chişinăul e un oraş captiv unor interese oculte

Sâmbătă, blocul ACUM s-a lansat oficial în campania electorală. Astfel, la alegerile locale din 20 octombrie, blocul a înaintat circa 11 mii de candidaţi, dintre care circa 700 luptă pentru fotoliul de primar în localităţile din ţară.

Andrei Năstase: Chişinăul e un oraş captiv unor interese oculteFoto: știri.md

Potrivit agenţiei Infotag, liderul Platformei DA, vicepremierul şi ministrul de Interne, Andrei Năstase, care candidează la şefia Chişinăului, a menţionat la ceremonia festivă, desfăşurată la Teatrul Verde, că "alegerile vor marca viitorul Moldovei", transmite Știri.md.

"Oraşele noastre, satele, raioanele şi toată Republica Moldova trebuie să fie conduse de oameni drepţi, corecţi, cinstiţi şi curajoşi. Decizia de a candida din nou pentru primăria Chişinău este singura decizie corectă pe care o puteam lua, în condiţiile în care ştim sigur că putem ridica Republica Moldova din genunchi doar prin implicarea fiecăruia dintre noi. 

Chişinăul este un oraş captiv unor interese oculte, iar primăria este pur şi simplu jefuită în fiecare zi de o mână de corupţi care se încăpăţânează să priceapă că totul s-a terminat pentru ei. Chişinăul are dreptul la dezvoltare coerentă şi la viitor. Capitala noastră trebuie pusă, prin munca noastră, în rândul capitatelor europene", a spus el.

În dezvoltarea oraşului, Năstase va prelua experienţa colegilor români: "vom reface toate drumurile aşa cum au fost refăcute la Oradea, vom face incinerator ecologic de deşeuri aşa cum s-a construit la Cluj-Napoca, vom rezolva problema parcărilor aşa cum s-a rezolvat la Timişoara".

"Modelele de bune practici ne sunt la îndemână, iar relaţia cu bunii mei prieteni din România, mă refer la primarii liberali care au transformat comunităţile pe care le conduc în adevărate bijuterii urbane, este garanţia lucrului bine făcut pe care ni-l asumăm astăzi aici, în faţa dumneavoastră", a spus Năstase.

El a îndemnat alegătorii "să se gândească ce a realizat el la MAI în doar 100 de zile şi câte va putea face în patru ani de mandat la primărie - simplu, rapid şi fără discuţii inutile!".

Premierul Maia Sandu a amintit de alegerile anticipate de la Chişinău în urmă cu un an, care au fost anulate şi au dus la proteste în masă şi crearea blocului ACUM.

"Acesta a fost începutul sfârşitului pentru regimul Plahotniuc. Din acel moment am început să întoarcem ţara oamenilor. Dar munca noastră de reconstruire a ţării abia începe. Şi numai prin eforturi comune vom construi o ţară liberă şi prosperă. 

De aceea, pe 20 octombrie vom susţine un examen dificil, va trebui să câştigăm, pentru ca oamenii cinstiţi, responsabili şi profesionişti să vină în administraţiile locale. Schimbările din ţară nu trebuie să fie făcute după principiul "de sus în jos", schimbările pozitive pot fi realizate doar cu sprijinul cetăţenilor", a spus premierul.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării