main logo
991

Alla Darovannaia, obligată să retragă acuzațiile la adresa Alei Nemerenco și să achite prejudiciu moral

Judecătoria Chișinău i-a dat dreptate ministrei Sănătății, Ala Nemerenco, în procesul intentat împotriva împotriva deputatei Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Alla Darovannaia.

Alla Darovannaia, obligată să retragă acuzațiile la adresa lui Nemerenco

Astfel, potrivit ministrei sănătății, instanța a obligat-o pe parlamentara socialistă să dezmintă personal și public informațiile răspândite de aceasta și să achite un prejudiciu moral în sumă de 20.000 de lei, transmite Știri.md cu referire la replicamedia.md.

Astfel, instanța o obligă pe Alla Darovannaia să dezmintă personal și public informațiile răspândite de aceasta la conferința de presă din 02 februarie 2021, organizată și susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova și informațiile publicate și răspândite pe pagina sa oficială de Facebook, care vizează pe reclamant.

Totodată, instanța impune deputata să dezmintă informațiile exact în același mod în care au fost răspândite, adică în cadrul unei conferințe de presă care va fi organizata și susținută la sediul Parlamentului Republicii Moldova cu invitarea tuturor reprezentanților mass media din Republica Moldova și cu publicarea textului dezmințitor pe pagina sa oficială de Facebook.

De asemenea, este obligată să plătească 20.000 lei cu titlu de prejudiciu moral și încă să acopere toate cheltuielile de judecată suportate.

„Doamna Darovannaia, aștept scuzele. Mai ieșiți odată la rampă. Curaj! Împreună cu colegul Odnostalco, specialistul în medicamente, căci are și dumnealui deja un proces pierdut.

… Va fi și la noi bine. Căci altfel nu se mai poate. Așa mi-a scris în 2019 în ziua când ne-au demis acești tovărășei o doamnă. Eu nu am uitat cuvintele ei. Le am în suflet mereu.”, a scris Ala Nemerenco într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Amintim că la 2 februarie 2021, deputații PSRM Vladimir Odnostalco și Alla Darovannaia au organizat un briefing de presă în care au acuzat-o pe Nemerenco, pe atunci consiliera Maiei Sandu pe domeniul sănătății, că a primit o diplomă de masterat „fără a participa la cursuri și fără a apăra o teză de master – în baza ordinului Ministerului Sănătății”, și au cerut demisia acesteia din funcție.

Spune-ne opinia ta

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării