main logo
5691

Alexandru Slusari: Procurorul general ori minte, ori nu a citit raportul Kroll

În rapoartele Kroll privind furtul miliardului nu există lista beneficiarilor finali.

Slusari: Procurorul general ori minte, ori nu a citit raportul KrollFoto: știri.md

Procurorul general, Alexandru Stoianoglo, spune că a ajuns la această concluzie după ce a participat la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, transmite Știri.md cu referire la Tvrmoldova.md.

Alexandru Slusari, preşedintele comisiei parlamentare care a investigat cazul şi cel care a făcut publice nume din acea listă, spune că procurorul general minte sau nu a citit raportul.

Furtul miliardului a fost unul din subiectele discutate la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate de săptămâna trecută, convocată de preşedintele Igor Dodon.

„Eu înainte am auzit din presă că avem rapoartele KROLL 1, Kroll 2, şi am gandit că în rapoartele astea avem ceva concret, dar după şedinţa Consiliului Superior de Securitate nu sunt nimic despre beneficiarilor furtului miliardului. Au fost liste publicate de nişte companii din străinătate, pentru mine asta e…”, a spus Alexandru Stioanoglo.

„Sau domnul Stoianoglo deloc nu a citit raport Kroll 2 sau el a citit raport Kroll doi fără să facă cunoştinţă cu Confidantion Words Papers) (Documente confidenţiale) partea 1 şi partea doi, care sunt anexe la raportul 2 sau dansul pur şi simplu minte”, a spus prin telefon  Alexandru Slusari, preşedintele comisiei de anchetă

Deputatul spune că va publica acele documente secrete pentru a demonstra că ele există, chiar dacă există riscul să fie cercetat penal.

„Confidention working papers, partea 1 şi partea a douaontinuă numele concrete divizate pe grupări: gruparea Plahotniuc, gruparea Filat, gruparea Şor. Dacă domnul Stoianoglo va insista în continuare pe această ipoteză, voi fi nevoit, chiar cu riscul unui dosar penal, să public aceste pagini cu nume concrete”, a spus Alexandru Slusari

În schimb, procurorul general a promis că va fi accelerată ancheta în cazul devalizării celor trei bănci.

„Noi găsim oameni suplimentar care vor... pentru a da procesului o putere suplimentară”, a declarat procurorul general al Republicii Moldova

În schimb, Alexandru Slusari a menţionat că „este necesar de investigat de ce nu a avansat ancheta timp de patru ani, de tras la răspundere cei care au sabotat această ancheta, dar noi nu suntem la punctul zero”.

Amintim că în cazul furtul miliardului au fost pornite mai multe cercetări penale, inclusiv pe numele lui Ilan Şor şi colegelor sale de partid, Marina Tauber şi Reghina Apostolova, cărora le-a fost ridicată imunitatea parlamentară.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării