main logo
1901

Alertă: Militari transnistreni, apăruți pe un șantier de lângă Pohrebea

Delegaţia Moldovei la Comisia Unificată de Control (CUC) a calificat noi acţiuni provocatoare ale Transnistriei în Zona de Securitate.

Alertă: Militari transnistreni, apăruți pe un șantier de lângă Pohrebea

Astfel, pe data de 31 iulie, câţiva militari ai structurilor de forţă ale autoproclamatei RMN au pătruns ilegal pe şantierul de prundiş de lângă satul Pohrebea şi au cerut stoparea lucrărilor, transmite Știri.md.

Potrivit agenţiei Infotag cu referire la CUC, patru indivizi, îmbrăcaţi în uniformă militară de câmp, pe ecusoanele de pe mâna stângă era inscripţia "trupe de grăniceri", au refuzat să se legitimeze, afirmând că au venit să stopeze lucrările desfăşurate "ilegal pe teritoriul administrativ aflat sub jurisdicţia autorităţilor transnistrene". 

Dar la apariţia reprezentanţilor direcţiei cadastru din oraşul Dubăsari, aceştia s-au retras, căci, conform registrului cadastral, pământurile în cauză aparţin primăriei satului moldovenesc Coşniţa.

Delegaţia Republicii Moldova a informat componentele Comisiei şi Comandamentul Militar Întrunit despre încălcarea regimului Zonei de Securitate de către aşa-numitele structuri de forţă ale Tiraspolului şi a solicitat întreprinderea măsurilor ce se impun în vederea detensionării situaţiei.

La şedinţa CUC, conducătorul delegaţiei transnistrene a dat asigurări că nu vor mai fi admise acţiuni ce vor tensiona situaţia în Zona de Securitate.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării