main logo
862

Alaiba, despre vânzarea Bass Systems: Scot ultimele profituri din țară

În urma vânzării Bass Systems, deputatul Dumitru Alaiba a declarat că compania care câștiga cele mai multe contracte cu statul pe timpul fostei guvernări, își scoate ultimul profit din țară.

Alaiba, despre vânzarea Bass Systems: Scot ultimele profituri din țară

Alaiba zice că instituțiile statului ar trebui totuși să acționeze în cadrul acestor vânzări, chiar dacă „își scot ultimii bani și o fac cu prea mare ușurință”, transmite Știri.md.

„Da, ei vând tot și scot ultimele profituri din această țară. Sunt sigur că aveau planuri mai mărețe decât să vândă și să fugă, mai aveau multe scheme în gând, mai planificau să fure această țară încă minimum zece ani. Dar totuși, își scot ultimii bani și o fac cu prea mare ușurință.

Doar îmi imaginez ce se întâmplă pe piața imobiliară și de terenuri, cum se vinde într-o veselie ce e construit din furat, sau câte firme mai mici sunt transferate după exact această schemă.

Partea bună - asta înseamnă că ei nu planifică să se mai întoarcă. Să fi planificat să se întoarcă, nu vindeau.
Partea proastă - instituții ale statului, inclusiv cele pentru care ne-am dat votul, ar trebui să acționeze și nu prea o fac.

Parcă am votat un SIS, un CNA, o procuratură. Liniște mortală. Nu doar poporului, ci și nouă, deputaților care ne-am dat votul pentru voi, o să ne crape curând răbdarea. Nu voi, noi am mers trei luni în urmă, inclusiv la riscuri personale, pentru a da țării astea încă o șansă. Voi, probabil, „executați ordine”. Nu se întâmplă ceea ce trebuie să se întâmple.

Noi am acces în parlament în baza votului oamenilor care reflecta anumite așteptări și speranțe. Noi am transmis aceste așteptări și speranțe mai departe. V-am încredințat vouă unele domenii și v-am atenționat că aveți extrem de puțin timp pentru a arăta că nu am greșit.

Cam cât anume ar trebui să stăm cuminți și să așteptăm rezultate? Spuneți-ne voi ca să știm ce să spunem și oamenilor. Deja intrăm în toamnă.

Deputații sunt cei care țin legătura cu oamenii. Deseori trebuie să ne justificăm pentru eșecurile altor instituții. Nu pentru asta există parlamentul. Nu pentru a produce scuze. Nu pentru a vă acoperi inacțiunea. Nu am de gând să justific lucrurile ce nu mi se par corecte. O să vorbim în limba oamenilor, nu în limba birocraților ce până mai alaltăieri ne scriau scrisori de refuz la informația la care avem dreptul în calitate de deputați”, a declarat Alaiba pe o rețea de socializare.

Selectați modul de afișare a știrilor în flux

Expediați-ne o știre

Ați aflat ceva interesant? Împărtășiți știrea cu toată lumea!
Prin apăsarea butonului «Adăugați» D-vstră acceptați condițiile publicării